Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Isnin, 1 Februari 2010

HARI BAIK, CUACA BAIK, SMS PANAS PRENGGGG

30.1.2010
Sabtu
8 pagi
J17
Jentera : BB & L

Lepas sarapan ngan anak kat kedai terus masuk laman.lokasi memang nk pi lokasi bh penguku.pusing sana sini x dak bh terus berjalan lg kedepan.main masuk je ni.x pernah sampai sini punya jauh mikat.park moto duduk kejap.dengar suara sedang sekor dok berlawan ngan bh lain.terus pacak.terus masuk jerumun.terus bb buat keja.prufff bh terus mai.tekan sana sini pruf terjun.bungkuihhhhh



Masuk jut bergerak lg ke depan ngan moto.park berhenti dengar bunyi bh.laman ni adalah laman seladangjati dan sora kecik selangkuku guk 2.park moto terdengar sora kecik guk 2 jati sedang beradu ngan kengkawan dia.alamak sora .boleh laahhhhhhhhhh…..terus masuk himpit.guk 2 cabut kedepan.x pa sat lg dia mesti mai.park depan pokok ara besar.mana pulak laman aku nk pacak ni ?nampak 1 laman ok.terus cabut rumpur kering.pacak bb.terus menorok sebatang pokok.bb buat kerja menekan .pruffff guk 2 makin dekat.cantikkkk.bb tekan lg.prufffff leher bb leper mcm nampak helang kiri dan kanan.tengok melayang mai guk 2 prap hinggap atas pelepah depan bb.pulun punya pulun.guk 2 buat selangkuku atas pelepah.berjalan ikut pelepah kedepan.nk terjun la tu.pruffff terjun ke bawah dan berjalan ke bb.menguku masuk laman pusing sana sini.racik 17 mata dok menunggu.pasai laman kecik.menguku sana sini bungkuihhhhh..

Nin dia



Masuk bh dlm jut terus bukak poch bag sms to many : azmi, snipers, reseli, mat79, cikgu nizal, ijoy,kohjai,malek,appai “tolong bukak racik sat.dah 2 ekoq dh ni.prenggggggggg

Terus ke lokasi seterusnya pasai masa awai lagi baru pukoi 10.30 pagi.sat lg nk pi kenduri pulak.terus naik moto kedepan.seladangjati hang tunggu.tapi dia dh nampak guk 2 kena.x pa la.try la nanti.

Sampai laman ni adalah laman lama saya tinggal.sampai laman bh dok berlawan sesama depa.tunggu dulu.perati punya perati hat mana aku nk tuju ni ? hat depan kurang.hat belakang ada sikit.hat kanan emmmmpppp….kopi o .cantekkkkkkk.kopi o lah aku tuju.terus kedepan berjalan kaki sikit.alamakkkkkk betullah org suka kopi o.terus cari laman.semua laman berumput.cabut rumput jadilah mcm ni



Trus turun menyorok seberang jalan.bb buat kerja.hari ni entah apa bb rajin sgt.bb buat kerja lagi.bh menyahut garang.bb ejek lagi.bh bertambah marah.pruffff bh sampai selang sepokok.dia pulun atas sawit pulakkkk.bb main ikut rentak dia.bh lg marah.dlm 5 -7 minit berlawan mcm tu x dak tanda bh nk terjun.puas dok perati tang mana la bh ni landing.tiba2 prufff bh landing atas pokok sawit dkt bb.haaaaaaaa…. baru la nampakkkkk.pusing sana sini prufffff mcm daun kering jatuh daaaaaaa.
Menguku sana sini.dlm hati jgn la bh nampak tali kaki.pasai tali kaki saya pendekkan.mesti dia tarik kaki.lantak lah.terus adegan berlaga pun bermula.apasal x kena racik lg ni.addoooiiii.kopi o jgn la naik.menguku lg.naik kot atas.alamakkkk moto pulak masuk jalan niiiiiiiiii.menguku lagi.tengok bh dh tarik kaki.sedang elok je moto ngam2 sampai.terus saya keluar tengok bh dh sangkut.pergi ambik kena 1 batang jari je.addduuuuhhh sib baik.terus masuk jut .

alamakkkkkk terambil gambar jut la pulakkkk prengggg



Nin dia



Tapi bh ni x segak tang paruh.tebai sikit.x pa la.terus bukak poch bag sms to many : azmi, snipers,cikgu nizal,appai,mat79,ijoy,reseli,malek “tolong bukak racik sat 3 dah ni.prengggggggg

Berjalan lagi kedepan.tengok jam pukul 11.00 dah.dan lagi selaman ni.park moto dengar kat mana bh dok berlawan tu.terus kedepan.kiri sora sedang.kanan sora sedang jugak,depan sora kasar.terus ke depan.pacak bh tepi pelepeh.pasai matahari dh naik.sat lg bh dok landing berjemur lg haru.jd himpit teduh sikit.siap pacak terus menyorok.bb buat kerja.mmg hari ni bb rajin sgt x tau pasai apa.

Bb tekan 2 -3 patah pruffff sora kasar sampai.bb menguku angga terus purffff bh terjun.cantekkkk ada chan lg kot.menguku punya menguku x jugak sangkut.laman ni mmg silap pcak racik.pasai nk cepat.racik luas sgt bukak.tak pa la.kalau rezeki sangkut.tak jugak kena.tengok bawah kot2 semur menghurung L dlm cetok.L ni x pacak pun sekali just bawak je he he he.tengok-tengok bawah nin diaaaaaa……..



Alamaaaaakkkk kat sini ada ulaq Salin kulit la pulakkkkkk.adddoiiiiii ni yg seram ni.apasai tak perasan tempat menyorok ni.tengok kedepan bh dah sangkut kaki.terus tanpa berlengah lg terus keluar.mana tak nya risau pun sama.kwsn ular daaaa.elok keluar prufffff bh terbang.alamakkkk sangkut sikit je td.x pa la.terus angkat prengggg balikkkkkkkk.

Balik mandi makan kenduri pulak.rehat pulak.ptg n ink turun lagi.saya pergi lg kelaman pagi td.semua bh x berseri soranya.patah balik kejalan nk balik.jam dh pukul 6 ptg.angin pulak kuat jugak.terus pusing sana sini.sampai 1 laman.bh sekor2 dia je dok menekan dan lambung guk.lambung guk dia buleh tahan.terus saya masuk himpit.alamak dia main pokok tinggi.sat lg dia nampak terus prengggg.cari laman.terus pacak kat laman curi.

siap menyorok bb buat kerja.bh dengar je bb buat kerja terus tak banyak cakap pruffff landing atas sawit tinggi tepi saya.nampak jelas.bh menguku angga.alamakkk kopi 0 lg.bh pindah sawit sebelah.prufffff landing sawit rendah.mmg garang dan hati pun baik bh ni.bagusssss.puas dok mencari bb dok di mana.ah sudah.mana pulak bb aku ni ? puas tilik dok tang mana x tau.sudahhhh mcm ni.lantak lah.sat lg bh terjun mesti nampak.bh terjun je terus nampak.laaaaaaa baru nampak bb aku.menguku sana sini terus sangkut.masuk jut terus sms to many : azmi,appai,snipers,maleks,cikgu nizal,mat79,ijoy,reseli.saja perangat prengggggggg

Nin dia



Jadilah buat hari ni 4 ekoq.esok la pulak.esok pun ada kenduri.org rumah dh pesan.balik awai nk pi kenduri.yes mem(kih-kih-kih)

Saya teruskan lah.malas nk bukak tajuk baru.

31.1.2010
Ahad pagi
9.00 pagi
J17
Laman tarik akar dan kecik

Sebelum sampai laman ni saya singgah kat laman sulam kuku.terdengar sora kasar dok menekan kat sawit tinggi.park moto jauh sikit terus menyusup masuk sawit rendah.mana pulak laman nk pacak.tak ada laman stratergik langsung.pasai sawit tinggi sulam ngan sawit rendah.pacak atas jalan ni jelah.turun racik baru malm td siap.saja nk test tengok di laman mcmana.siap semua terus menyorok kat atas bukit.bb buat
kerja.

prappppppp-prap prap.bh melambung naik terus mencari.bb nampak terus angguk.bh mencari.terbang sawit sana.sawit sini.namun tepuk dahi saya pasai x dak laman langsung.malas nk main pelepah.dekat ½ jam duduk di sini.dlm hati memang buang masa btul.terus angkat bb.bila bh nampak saya ambik bb dia kedpan sikit.nampak gayanya x dak chan dh bh tu.dia dh nampak.

Terus saya pederaih masuk laman target.sampai je laman suasana senyap sunyi.terus kedepan lgi.laman sora kasar.terus masuk laman dan himpit sora kasar kopi 0 jugak.byk betul kopi o musim ni.

Tengok kiri kanan ,mana laman nk pacak.tengok laman tepi sawit rendah x stratergik.tengok laman ni ok kot.try lah laman ni



Terus menyorok.bh dok menekan lagi.bb buat kerja prappppp bh landing atas sawit rendah belakang saya.terus saya rapat badan ke pokok renek sikit.bb menekan lagi.hai bila hang nk rapat sikit lagi ?bb pulun lagi.prap-prap bh tembak naik sawit tinggi ni…addoiiiii ambik side ka ? haraaammmm.



Bb pulun lg.bh pun pulu atas sawit tinggi.tengok prufffffff turun.alamakkkkk mcm daun kering daaaaaaa.pruf depan laman.menguku sana sini.aikkkkk kopi o pun ada gula sikit ? ingat x dak apa.menguku masuk laman racik terus……………………..



Tengok jam pukul 10.30pg.org rumah anta msg , balik awai naaaaa.terus bukak poch beg sms to many :
Azmi,appai,sniper,reseli,mat79,ijoy,cikgu nizal kohjai :”tolong bukak racik sat.prengggggg”…..



adddoiiiiii panas-panas apai kata.woiiii taruh kat kami sama bh.mampoih la habih lagu ni kata reseli.kih kih kih.mampoihhhh
guling tu naikmotor

5 ulasan:

azmi bin abdullah berkata...

adooiii.....bila la aku nak buleh pikat macam Long. bungkuih sokmo.

Long berkata...

salam

biasa je mie.pikat hang lg ganaih ooooo

Zul berkata...

Syok ye long lama dah saya mikat pahang ni... ingat dah hampir 8 bulan pencen ada hal sikit...

mohd_khairul83 berkata...

duk bungkuih jer..perabih ler burung jengka klu ada 10 orang cmni..hehe

mart lae berkata...

skit² udah ler long...nanti abih nak pikat apa plak...☻