Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Jumaat, 19 Februari 2010

15.2.2010- ISNIN PETANG

15.2.2010
isnin petang
lokasi ladang org tua
BB

hari ni x dak niat nk mikat pun.cuma bawak bb biasakan jalan2 naik motor.kebetulan anak2 ajak ubah tempat makan lembu.jd terus ke ladang.tengah dok bagi makan lembu terdengar 2 ekor dok berlawan atas angga mati sawit tinggi.siap semua terus suruh anak2 ikit pak menakan dia yg tengok lembu dia jugak pi tengok kambing pulak ya betoi
terus pacak bb depan angga sawit mati.tengok dua ekor td dh melambung naik ke paya.cantik mudah sikit kerja aku nk pacak pasai depa x nampak.siap pacak, bb bunyi.terus nampak dia celapak mai dah atas angga belakang.pastu bb bunyi sepatah dia mai lagi betul2 depan angga saya pacak bb.apa lg dia nampak terus menekan atas tu.pruffff melayang masuk laman.mmg cantik masuk menguku dlm laman racik tua.menguku sana sini.harrammm bb tarik kaki.pasai first time bh turun kat dia. geram bh pusing keliling menguku terus sangkut.bh ni muda rasanya .baru naik kot.pasal kat ladang org tua ni bh dia lambat masuk kwsn ni.pasal bh banyak yg lama2 di sini.

guk cantik, hati baik, tapi kosong

nin diatengok jam pukul 6 ptg.terus preng balik rumah

1 ulasan:

mohd_khairul83 berkata...

tahniah2..menapau je kjenye org tua nin..hehe