Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Isnin, 22 Februari 2010

20.2.2010 - SABTU ( TAK JADI TENGOK LORI)

20.2.2010
Sabtu pagi
Pusat penyelidikan
Jentera : 2 org
Pikat : BB / shot G

Hari ni mmgnya x turun mengajar atau mikat pasai ada hal ngan adik ipar nk tengok lori.dalam pukul 8 adik ipar call x jadi lori belum siap.hari ni mmg dari rumah pak mertua pasai tidur sana.lama dah x balik.kebetulan orang rumah tak kerja hari ni.kedai tutup.adik ipar kata jom try mikat kat tapak pertanian.ok jugak.org kata sini bh cepat menjadi.pukul 8 terus masukkan pikat dan bb yg saya dah tukar nama dia shot G.jadi saya panggil dia CG(bukan Honda CG)

Siap semua tengok adik ipar dah sampai depan rumah.terus bergerak ke tapak pertanian temerloh.sampai laman bh senyap lg .ada 2-3 ekor je dok bunyi.lokasi berjalan kaki pulak.keta x leh masuk pasai ada gate.pacak je lah tepi2.siap pacak laman 1st terus menyorok.bh pulak x layan.org dok masuk sini kot.tengok ada jaring mat indon dok tergantung saja.harrammmm.bila matahari dah naik sikit bh mula riuh rendah.yg paling riuh laman pokok getah.saya main sawit rendah.bila bh x layan terus saya berjalan ke depan masuk kebun getah.ada seko atas getah tinggi dok berlawan suara.suara kasar lambung guk 1 baik punya.cari laman tepi sikit kat pokok getah.nin dia.pikat saya x keluarkan.saya keluarkan CG untuk cuba .nin dia



Siap pacak terus masuk sini



CG hari ni pelik bin ajaib.rajin semacam pulak.alhamdulillah 1 kemajuan yg baik ni.patuk tanah perap.pastu lambung guk.berjalan sana sini perap.iskkhhh ok lah CG hari ni.hati ku pun gumbiraaaaaa.pikat sengaja x mau kasi keluar.buat standby je lah.pasai dia pun x sihat.nk meluruh.

masih x sampai2 jugak.dok berlawan sesama dia.atau pun sayang betina.pekena dunhill sebatang dok rileks sat.mai pulak beruk dok atas sawit ngan getah.harrammmm.terus keluar halau.depa pun cabut.saya masuk balik dalam jerumun.CG buat kerja balik.walau sat bunyi sat berhenti x kisah.pasai dia pun baru ja turun laman hari ni.tengok CG dh nguku m16.sah dia nampak bh.tengok bh td dh sampai.betina dia dok getah atas bukit.dok jauh ja.hat jantan yg rapat sikit.

CG buat kerja alamak.mengalahkan pikat la pulak.berjalan sana sini perap.sat lg selang.terus bh jd gelisah.gelisahhhhhh..mengenang dikau.(sekali lagu ahmad jais) hati tuan pun gelisah gak.bh dok atas pala CG dh.pusing sana sini.pindah ranting getah.makin lama makin rendah sampai lah ranting ni



Sah terjun sat lg ni.pruffffff terjun kot belakang.masuk menguku kot depan.emppphhhh cantik sgt masuk laman racik.menguku sana sini pastu sepak CG sedas.terus menguku keluar.tengok dah menguku setempat dah.dia dh rasa tak buleh berjalan agaknya terus naik.tapi racik tua dh pegang jari dia.

Nin dia



Terus masuk jut sms ke zamri, mat79, ijoy,reseli,kohjai,cikgu nizal,KM, dll tolong bukak racik sat.prenggggg

Tengok jam dh pukul 11.terus sms adik ipar keluar.bh dh mula diam pasai helang dok berlegar atas awan.terus balik dan ke kedai burung temerloh jamu mata.pukul 12 sampai rumah.rehat dan jemur burung.

7 ulasan:

din...zafiz berkata...

TAHNIAH long....
p bungkuih saja.....
sakan hg noooo......

bgs2

Long berkata...

bh kosong.x dak apa.cuma nk test depa kata cpt jd.

mohd_khairul83 berkata...

tahniah..
mmg ramai org ckp kt situ cpt jd long..

Zul berkata...

Tahniah buat CG and tuanya
Segak CG tu.... long

kohjai berkata...

xlarat doh nk ngucap tahnioh long wei....aku pobia doh kalo sms mu masuk gak....

CHILI DE' NGUKU berkata...

kehkehkeh...bro kohjai kena minum air jampi dah ni long. Hang tolong wat air penguat semangat kat dia. Tahniah Long..

Long berkata...

prengggggg