Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Jumaat, 5 Disember 2008

Album Video

video

Rakaman video ni saya ambik semasa memikat suatu ketika dulu.Di sebabkan jerumun saya buat dekat dgn BB, jadi nampak lah sikit-sikit BH beradu ngan BB saya tu.Di sebab kan risau BH cabut maka rakaman di buat di celah-celah daun pelepah sawit.Harap maaflah ye kiranya gambar kurang jelas.Tetapi kalau kita peratikan betul-betul nampak lah BH naik atas laman racik sambil menguku.

Dan............................

Kat bawah ni lah hasil nya.............................



video

**************************************************************************************************************

Dan yang ni pulak adalah merupakan rakaman suara BH (burung hutan) idaman saya.BH ni adalah jenis penguku.Suara tinggi.Tekan rapat.Tapi sayang BH ni tak sempat masuk racik sebuah motor lalu di sebelahnya sebab saya pacak di tepi jalan berdepan dengan angganya.Insyaallah next trip akan saya cuba sekali lagi memandangkan dia masih ada di ladang orang tua saya.



video

1 ulasan:

layangmas berkata...

salam...

alamak baru perasan la long punya video...syok Ooooo...makin ketagih nak memikat hehehe...
punya lama baru dok perasan ada video...