Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Isnin, 6 Oktober 2008

Jemur & Embun Pikat

salam

Di sini saya nk berkongsi info & maklumat bersama dengan tuan-tuan semua berkenaan utnuk teguhkan pikat.

caranya mudah saja.

Embunkan & jemur pikat rajin sikit.

cara mengembun pikat adalah antara jam 11 hingga 12 tengah malam.kemudian angkat.esoknya jemur pulak.sampai nampak leher dh bergeluk tanda panas boleh angkat.tapi kalau esoknya nk memikat jangan di embun.kerana nanti di laman dia asyik sikat bulu saja


6 ulasan:

Azrul berkata...

salam...

paklong saya selalu gek jemur pikat...tapi embunkan pikat tak pernah lagi la...insya allah nanti saya akan cuba petua paklong nak teguhkan pikat nie...

Long berkata...

salam

sebab tu kalau kita tengok BH kebanyakannya handal berlaga.kerana depa dh biasa berpanas dan bersejuk.tambah2 berembun di atas pokok.bila pagi depa akan melambung kerana cergas utk menunjukkan kehandalan.

isnyaallah cubalah embun kan pikat

long

Kump Gemala Kasturi berkata...

Takda rezeki nk jumpa kita, saya datang siang tu je bergendang, pastu balik ler ...

Long berkata...

salam

tak pe insyaallah berjumpa nanti tu.oh ya boleh tak send no phone azrul kat saya.nak tanya pikat dia tu.dia pun lama tak nampak masuk busy kot

long

ni no phone saya 0199454303

azam berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
azam berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.