Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Rabu, 25 September 2013

BELAJAR TANDA BURUNG PENGUKU-(SPEK 1)

Salam
Memandangkan saya berehat menulis di Facebook, maka saya berpindah menulis di blog ini pula bag memberi perkongsian infi pada rakan-rakan semua.

25.9.2013(rabu), saya buka tajuk bergambar bagaimana hendak mengenal salah 1 spek burung penguku @ banyak angguk.Banyak spek kita dapat lihat untuk jenis penguku ni.Pada gambar ini adalah pada sisik ikan salah 1 nya.


7 ulasan:

fbaqia berkata...

Adoi . . pitam nak cari ciri2 penguku nih.

mojaguns jai berkata...

ikut sebaris ke atau macmane long??
dapat tau skit pn xpe dah,hati nak main burung pt buta terus bab ni nak tahu..plz...0199050782

PWSTM BLOG/LONGKEDAH berkata...

salam.ok tak pe lah.saya kasi sikit.cuba lihat bulatan yg saya bulatkan tu.cuba lihat pada sisik ikan dia tu.semua bulu dia pecah-pecah di hujung.dan bila pecah melebar besar pecah dia.itulah tanda burnug ada penguku.dan byk lagi tanda-tanda yang boleh di ketengahkan.ada beberapa tempat lain yg boleh kita tengok.insyaallah ada masa saya kongsikan jika ada masa terluang.wassalam

mojaguns jai berkata...

alhamdulillah..terima kasih long,lpas ni takdela kene tipu jek,pling kurang tau burung jenis penguku ni,saya ternanti-nanti ilmu yang baru dari guru2 semua.sampai rompin kita makan ikan bakar.hehe

PWSTM BLOG/LONGKEDAH berkata...

insyaallah

Tanpa Nama berkata...

Terima kasih bang long yang sudi berkongsi ilmu. ....

Tanpa Nama berkata...

As salam, berjutaan terima kasih atas ilmu yg dikongsi...
Harap kiranya klau free Abg tlg baca email yg saya kirim...
Was salam...