Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Rabu, 24 Ogos 2011

JERUN LAGI 2


Saya masukkan lagi beberapa keping gambar terkukur jenis jerun tanduk untuk tatapan peminat blog saya ini.Tiada tujuan untuk berbangga-bangga.cuma sekadar menambahkan lagi info dan maklumat di dalam blog ini di samping memberi pendedahan kepada semua yang belum mengenali terkukur jenis ini.
Anda nak tengok lagi ? sila ke seterusnya..............



 Namun Jerun tanduk ini bukanlah milik saya.Ianya milik salah seorang sahabat saya yang pernah saya berkunjung ke rumah beliau sikit masa dahulu.Jadi bolehlah kita lihat lagi jenis ini.Memang agar sukar nak mendapatkan terkukur jenis ini bergantung kepada rezeki kita juga.

 Kalau kita nak kenal burung jenis ini ciri pertama adalah warna bulunya, kedua warna kaki nya dan ketiga paruhnya serta batang bulunya.


1 ulasan:

Ely Botak berkata...

askum otai otai semua...burung tu kat area mana yea...tema kasih..