Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Khamis, 4 Ogos 2011

ALBUM 17 - TRIP SEPANG DALAM KENANGAN ( 1.5.2011)

Salam
Kelewatan memasukkan gambar-gambar sekitar trip di sepang pada 1.5.2011 yang lalu.

Gambar menceritakan segala.

Terima kasih semua.I love all of you.

(Segala kelewatan amatlah dikesali)

Geng tempur yang baru tiba di Hotel Sri Malaysia Sepang Jam 4.00 petang
Geng tempur sedang mendaftarkan diri untuk mendapatkan bilik masing-masing


Welcome to Seri Malaysia Hotels
Lunch Time.Alamak lunch pukul 4.30 petang kerana jalan jem dari kl.apa nak buat.janji soru ada lagi.sib baik orang hotel safe untuk kita orang.kalau tak kena soru kat luar la jawabnya he he he.Hangpa nampak tu, depa punya la lapar tak angkat kepala dahhhhhhh........ha ha ha ha.....mana tak nya pukul AMPATTTTTTTTTT....
Waaaaa..mana buleh tahan ni.diaorang pergi aku pun nak ikut jugaklah jalan-jalan tengok laman ganchong darat yang di marshal kan oleh saudara zul kopi tenang.prengggg....ini sesi petang saja tengok-tengok tempat untuk panaskan pikat masing-masing.
Nak tengok gambar-gambar apa agenda seterusnya ? lihat seterusnya......>


Jeng-jeng-jeng......sesi dinner pulak.apa nak kisah ye tak.bedal aje beb.pasal korang bukan duduk sini free,semua berbayar tu.kasi hantam cukup-cukup beb.nampak tu abang helmi yang pakai baju kaler merah tu, fuhhhhh.....sekali adap saja habis 1 pinggan tu prengggggg...ha ha ha.(gurau je abang helmi),abang sopi yang pakai baju belang tu pun tak terkata di keranakan kesedapan yang amat tinggi.adddoiiiiiii
haaaaa.....yang ni geng perlis.cool and steady aje depa.kayuh bang kayuh .jangan tunggu.rugi sat lagi nak meeting pulak ni.
weiii naneng....hang berapa kali tambah dh tu.cikgu radzi dok tengah kayuh tu.
hahhh ! geng ni aku tak leh nak kata apa.kalau depa pulun tinggai besi tray lauk tu.geng perabih harta karun prengggggg.wei harry botak, kepala hang lindung flash aku laaaaaaa....ceyyy  saudara KEDAHmaju buat malu-malu kucing pulakkkkkk.hat mana ? hat pakai spek tu lahhhhh sebelah orang kepala kilat tu prenggggg..cikgu mie hat baju biru ,hat lincin 1 lagi depan tu memang kaki perabih saja.burung hutan dia perabih, sup makaroni pun dia perabih.harammm tinggai kuah kat aku prenggggg ha ha ha ha
tu....tu....tu..hangpa tengok la ....waaaaaaaaaaaaaa....ayam aku depa gabuihhhhhhhhh.........
geng kedah.baju kuning jimi dan cikgu radzi.sebelah lagi muzz kalau tak silap aku.hat botak tak perasan la pulak sapa dia sori la noooooo
haaaaaa...itu deretan keretapi stock dinner

tudiaaaaa zul kopi tenang pulun sakan....kerang bakar bebbbbbbbb
cikgu mie pulun cikgu jangan tunggu depa kata apa pun hentam ................
lepas dia ,dia aje ni.lepas tambah-lepas tambah dia ni.adddooiiii masa bila berenti prenggggggggg
ni pun geng perabih jugak ni.hatta burung hutan pun depa perabih jugak
tudia otai pakya besaout baju biru dan otai kl baju oren.dulu rambut rockers.la ni dah kasi pendek.sakannnnnnnn
jeng-jeng...ini dia antara menu-menu yang di sediakan oleh pihak hotel untuk kami semua.hangpa tengok aja la nooooo prenggggggggg..apa tu ? kerang rebus la ....ikan bakar, pari bakar....fuhhh
ayam percik,sotong tepung, udang goreng
nasik goreng , mee goreng
tu barisan desert pulak.aku dah kata.kalau hat botak tu lepas dia mesti dia.haruuu.prenggg...balonnnnnnnn....
haaaa ini pulak apa tu rojak buah,salad iskhhhhh banyak lah.apa nama aku tak tau.
laaaaaaa dia lagi ..adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
ceyyyy naneng.
perlis mari
cikgu sukri hat pakai spek tu
ini pulak lepas dinner kami semua berkumpul di bilik conference untuk agenda sebelah malam yakni mesyuarat PWSTM dan AJK
depan sekali pakai baju biru sudi mampir utk bersama kami pada malam itu sdr botak MS, sebelah dia nizam BSE.hangpa tengok tangan botak MS tu menggayakan burung hutan konar sini ,denak aku lap sini...prenggggg
...akhirnya.....????? sekali melepas daaaaaaaaaa.....jawab si nizam.padan muka hang BMS.wahhh pembantu kita sdr muzz pun dok depan sekali.
tudia AJK yang telah di lantik.awat azli muka hang jadi lagu tu.tu la aku katang jangan makan banyak sgt tadi
bagi menghilangkan angin di dalam badan.maka SETIAUSAHA kena berucaplah prenggggggg.......
Hangpa ingat pesan dia tu....

tudiaaaa.yang sudi mai naik moto pada malm itu yakni sahabt kita junaidi yang dok tersandar kat tepi dinding tu.penat kot naik motor noooo prengg.....thanks kerana sudi mai
Nin dia timbalan bendahari kita cikgu NIZAL
cikgu sukri- AJK perlis
cikgu radzi (gut2) -AJK kedah
naza -AJK Penang
Zul kopi tenang- AJK Selangor
Naneng -AJK Negeri Sembilan
Amran- AJK Johor
Pacdien- AJK Kelantan
Riz -AJK Terengganu
Abg Sopi -AJK Pahang
Harry botak -Juru Audit Dalam 2
Halim Black - Juru Audit Dalam 1

Cikgu mie - AJK Perak
Lantikan kali ini memang kita banyakkan para kaum CIKGU sedunia menganggotai PWSTM,Pasai apa ? Pasai depa banyak idea dan sumbangan.Pasai nak berucap kita tak dak masalah serah aja kat depa.Dan depa merupakan pendidik yang berwibawa.Jadi banyak para guru-guru di dalam PWSTM yang di lantik.TAHNIAH cikgu semua.

Pagi 1 Mei 2011 (Ahad) Para sahabat dari serata nya yang baru tiba ke Hotel Seri Malaysia Sepang.Tu Nampak Sdr Kohjai dok tengah isi borang pendaftaran tu.
tu hangpa nampak tu,semangat setiakawan tu,bawak hadiah kotak besar tu,sdr syam temeran kolumpo.sumbangan geng KL
He he AJK sibuk dengan pengedaran borang pendaftaran
Geng perlis dok berbincang tang mana kita nak ambush
geng melaka, ehhh tapi nampak mcm wan kedah aja tu.he he he...mau menyorok ha wan.
geng-geng otai kl,geng syam temeran ni
mari-mari.....kita dengar penerangan ringkas sedikit dari Timbalan Pengerusi PWSTM

Perkara yang sudah semestinya.yakni bergambar dulu sebelum masuk ke laman.

ehhh....sdr nengah pun adaaa.mana ? tuuuuuuu......(muncung sikit mulut ya pasa nak tunjukkan tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.....) hat belah kiri sekali baju loreng tu)
tudiaaaaa palengnadus beriringan dengan kopi tenang.prenggggg

steday bang.....
waaaaa..kenny aaa..lu pun ada maaa? toce-toce pasat sudi mali and support kita punya program.and toce sama you punya member semua mali satu kali ma....and the toce pasat kasi sponsor sama kita hadiah manyak mahal.woooooo...DVD Palyer ooooooo....mahat oooooooo.

weiii syammm.hang dok gelak apa tu.haaaaa zul polis pun ada tu dok sembang dengan timbalan pengerusi cikgu non.org kuat support kita tu
laaaaaaa....tak dan apa-apa dah bungkus ka weiiiii.... ? awat ada muka pacdien ni ?
laaaaaa..hang pun ada ka naset ?
ceyyyyyy.......
aihhhhh..hang pun bungkuih ka zamri ? 2 ekoq sekali gus harrammmm.
sudah hampir time semua dah mula kembali menandakan jam hampir 3 petang


rehat menghilangkan penat.amboihhh temeran kolumpu dok membelek,mentang2 panuh jut dia tu.

Ini dia saat yang di tunggu.Adat permainan, adat persahabatan ada kalah,ada menang,ada tolak ansur dan ada persefahaman, jadi PWSTM sering menengahkan perkara itu silaturahim harus di utamakan.itu prinsip kita dari dulu.Jika seri undian di cari.kemenangan adalah merupakan rezeki.Jika tertulis begitu pastinya itulah rezeki.DIA penentu segala.Kita hanya merancang.jadi penentuan ini merupakan seri dan kita adakan undi.Yang bernasib baik dia lah sebagai Naib Juara.Lihatlah wajah persahabatan antara mereka.Menang pun gembira, kurang berjaya pun gembira kerana salaman silaturahim itu lebih penting dalam permainan ini.
TEMPAT KEDUA JATUH KEPADA SDR DI SEBELAH KIRI(LUPA NAMA) dan TERIMA KASIH DAN TAHNIAH JUGA KEPADA SDR BOTAK MS.


INI DIA JUARA TANGKAPAN TERBANYAK KITA YAKNI SEBANYAK 5 EKOR PESERTA DARI MELAKA.
ACARA CABUTAN BERTUAH
sdr naza dari penang pun bertuah dapat geliga kili weiiii
sdr eleme pun dapat geliga kili
dapat racik
pakya kita dapat racik.tiap tahun ada trip memang dia pulun cabutan bertuah.memang bertuah sungguh
ni pun sama tiap tahun dia aja yang pulun -cikgu mie senyum meleret tuu.....
tudiaaa otai kita
tudiaaaa sdr dinputeh dari melaka kita pun menapau jugak
sdr ajak dari sungkai pun menapau
tapau tali kaki weiiiiii
tudiaaaa mana mau cari ini jut warisan seni weiiii...ini barang lama.
ceiiiiii depa dua ni mesti jampi ka apa,lepas pakya mesti dia.he heh cepoi dari besout perak
haaaa ini saya x pasti dari mana tahniah
adddoiiiiiii.....orang duduk laut mana buleh bawak hamper naik chopper weiiiii...tahniah sdr naneng dari juaseh negeri 9
gelak meleret aihhhh kawan kita ni...nizam bse
alamak....menatang apa pulak ni depa bagi kat aku..prenggggggggggggggg
tahniah
tahniah
perlis mari tahniah
he he he..dia pun pulun gak arie besout perak
tudiaaaa tiap tahun mesti dia punya.rezeki bang ye.tahniah abg sopi penyumbang tetap sangkar layang pada setiap tahun.
tahniah kepada geng perlis
tahniah geng abg sopi dari pahang
tahniah geng perlis
ceyyyyy halim black sakan tahniah
tudiaaaa..abg camera man kita.tahniah abg emcay from sekinchan
aikkkkk masa bila ini budak terlepas dari kolej ? ha ha ha.tahniah sdr pokjak
dah la mai lewat..menapau saja.tahniah sdr zamri sniper lumut perak
tahniah
makan kuat,dapat pun makanan ha ha ha hah tenang untuk family tahniah tuan bendahari kita tu sdr nasir melawati
waaaaa..manyak ong lu mr.lu manyak sinang hati kalu ini maciam.pasat balik terus tambat itu kacuk punya bulung.waaaa..dapat anak kacuk maaaaaa.tahniah
ini betul2 bertuah.dah la juara, dapat pulak lagi cabutan bertuah.uihhhh memang hari bertuah hang la tahniah
alamak.gambar kelam la pulakkkk.apa pun tahniah
kata nak pencen.apasal hang cabut nama dia naset....tahniah tuan setiausaha kita sdr azli seri kembangan
aku dok aimmm ini barang, rupanya dia yang buleh.ha ha ha ha..tahniah la hang ijam weiiii dpt DVD player mahal weiiiiii harga RM600 ka apa.....?
mikat sudah ,makan sudah,penat sudah,hadiah dapat sudah,perkenalan pun sudah,silaturahim pun sudah maka sampai lah ke penghujung perjumpaan nya.masa berkumpul dan sembang2 ringan sementara nak bertolak ke teratak masing2.
Ampun patik ,patik memohon diri dahulu .

2 ulasan:

pokjak berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
longkedah-rehat berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.