Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Khamis, 31 Januari 2013

TRIP MEMIKAT TERKUKUR & MERBOK (TERTUTUP) JELAJAH MELAKA 2013 MERIAH

Salam semua

Alhamdulillah Trip Memikat Terkukur & Merbok (Tertutup) Jelajah Melaka 2013 anjuran Persatuan Warisan Seni Terkukur MALAYSIA (PWSTM) pada 26 Januari 2013 bersamaan dengan hari Sabtu bertempat di Kg. Bukit Bulat Felda Tun Ghafar Machap, MELAKA telah selamat di laksanakan dengan jaya nya.

Matlamat Persatuan untuk merealisasikan silaturahim antara semua pemikat berjaya sepenuh nya dimana kita ketengahkan beberapa elemen penting seperti memikat berkumpulan yang digabungkan antara ahli-ahli dari Negeri dan Daerah yang berbeza.

Nampaknya sambutan begitu menggalakkan sempena penganjuran aktiviti tersebut.

Terima kasih yang tidak terhingga persatuan ucapkan kepada JKKK Kg Bukit Bulat Felda Tun Ghafar Machap , Melaka yang sudi memberi ruang kepada Persatuan untuk mengadakan aktiviti disini.

Terima kasih juga kepada Urusetia, AJK Penaja dan sahabat handai yang telah banyak membantu sepanjang perjalanan aktiviti.

Terima kasih juga kepada semua rakan-rakan yang menyumbang hadiah untuk merealisasikan aktiviti ini.segala budi baik tuan-tuan sekelian hanya allah snwt saja yg membalasnya

Terima kasih kepada semua rakan-rakan yang hadir bersama kita pada hari tersebut.Dengan kehadiran semua telah memeriahkan aktiviti kita pada hari itu.

Di bawah ini saya kepilkan gambar-gambar sepanjang aktiviti untuk tatapan semua

Sekian terima kasih

wassalam
INGIN MELIHAT SUASANA SETERUS NYA KLIK DI SINI.......................