Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Isnin, 19 Oktober 2009

TRIP BESAR YANG BERJAYA 17.10.09

salam

bagus

new

Syukur kehadrat ilahi di atas keizinannya maka detik 17.10.09 bersamaan hari sabtu merupakan detik sejarah bagi TTF dan semua warga, serta semua lapisan masyarakat yg di rancang telah berjaya dan telah mencapai matlamat yg di harapkan respek

timakacih kepada semua yg sudi meluangkan masa bersama kita pada hari tersebut.

Trip yg di anggap besar kali ini melihat berbagai-bagai lapisan generasi hadir.

Kehadiran yg tidak dijangka.kami menjangkakan lingkungan 30 orang yg hadir.rupa nya jangkaan kami silap.kehadiran yang begitu besar di rasakan iaitu 60 org dari pelbagai tempat dan negeri.


timakacih kepada penyumbang yg telah memberi sumbangan yg amat bermakna sekali khas utk trip ini.kepada abg saufi selaku tuan rumah kami amat terharu dan gembira sekali di atas layanan yg di berikan,cukup memuaskan bagus

timakacih kepada yg memberi sumbangan cenderahati yg tidak di lupakan.maka dengan ini saya ucapkan ribuan terima kasih kpd mereka yg menyumbang cenderahati.mari kita ucapkan beribu ucapan terima kasih kpd :

1) abg saufi yg menyumbang makan tengahari & hadiah utama yakni sangkar layang
2) sdr azrul layangmas dari johor yg menyumbang piala pusingan utk warga TTF
3)zul polis yg menyumbang hamper yg amat besar
4) abg din lipis n the gang yg menyumbang jebak
5) sniper yg menyumbang racik & beg ekslusif
6) gmk yg menyumbang tali kaki
7) azli yg menyumbang air vitamic C


Terima kasih yg tidak terhingga kpd semua sekali yg terlibat.cukup bermakna dan cukup meriah sekali.

terima kasih juga dari pihak kami kepada wartawan sinar harian yg sudi bersama-sama kami utk berkongsi info dan maklumat.(insyaallah akan ada laporannya nanti.kena tunggu que kerana mereka kena laporkan berita yg dahulu.katanya berita harian pun akan keluar nanti.)

terima kasih juga kpd makcik kedai makan kerana membenarkan kami menggunakan gerai utk prog ini.

utk itu saya bagi pihak diri saya ingin memohon beribu kemaafan sekiranya sepanjang program ini ada terdapat kekurangan dan segalanya.

yg baik itu dari allah snwt dan yg lemah itu dari diri saya sendiri.

wassalam


********************************************************************
Kumpul


Piala


Sarapan pagi






Nasir di temuramah


Cenderahati buat wartawan


Taklimat


Otai racik


Pacddien & abg saufi


Appai menuntut ilmu racik


Sesi berehat






Service abg saufi


Hak milik siapa ni ?


Nin dia juaranya ?

Azliiiiiii…………………… tahniah





siapa pulak naib juara ?

nin diaaaa

jeng-jeng-jeng


nin diaaaaa naib juara kita...


sdr appaiiii.............

tahniah



besarnya hamper diaaaaa.....sakit perut aku appaiiiii menahan berat hamper guling

ni lagi gambar di sekitar cabutan bertuah

nin dia first running cabutan bertuah

sapa ni ?

raof



ceyyyy dtg air vitamin c nooooooo.....

hang bertuah raof.pasai dpt bh terus jd mcm pikat bagus

todiaaaa sapa pulak kat bawah ni ?






Aikkkkk..tuan rumah pun dpt ?





Haiiii…dpt beg bertuah tu ? beg yg x dak jual di kedai tu.



Ambooiiii rahim.dpt racik hang noooooo..iskkk racik tembaga plak tu.punya lawa racik tu.



Hantu betoi budak ni.dpt jebakkkkkkk…..





waaaaa.gambar kat bawah ni...............


aikkkkkk...lu pun dpt ah seong ?

tahniah

peserta tunggal chinnese bagus

dari klang dtg utk bersama kita ya betoi

4 ulasan:

Zack berkata...

Tahniah pada semua kerana berjaya pada trip Sg. Lekok.Den jadi penonton jadilah,tumpang gembira.
Den main topi kg jo.Sapo dtg umah den tau lah sobab ehh.Anyway good job!

azmi bin abdullah berkata...

long,
amboi...seronok hangpa semua noh.jeles aku nengok sume gambor tuh.bile la aku buleh join korang...

Long berkata...

salam terima kasih semua atas sokongan.
x mengapa.mana yg x dpt join tu boleh tatap gambar dan laporan yg saya sediakan utk hangpa semua.insyaallah ada trip akan dtg boleh join tu x dak hal

layangmas berkata...

salam...

dapat tgk dari gambar pun dah puas dah...dapat joint lagi dapat kepuasan...