Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Isnin, 5 Oktober 2009

TRIP MIKAT SG LEKOK 17.10.09 - SABTU

salam

Di kesempatan ini saya telah berbincang dengan tuan rumah iaitu abg saufi berkenaan aktiviti menyerang sg lekok.maklumat seperti berikut :

Tarikh : 17.10.09

Hari : sabtu
Lokasi : sg lekok, jerantut pahang
masa : sehari (dari pagi - petang)
hadiah / cenderahati tanda kenang-kenangan : sponsor by abg saufi bagus ( saya pun x tau apa hadiah dia) ejek
collection : sorang RM5 ( kali ni masak di laman) abg saufi masak.lori masak bergerak akan di sediakan oleh abg saufi.special ni ya betoi

Note : bh di sg lekok memang payah turun.turunkan pikat handal nooooooo ya betoi
jadi sapa berjaya dia la champion of the screw.cenderahati bakal di bawa pulang.

semalam (4.10.09) group dari KL , bt balai & lipis berjaya menangkap sebanyak 13 ekor bh di sg lekok.

MOH KITA KE SG LEKOK PULAK naikmotor
_________________

sila ke sini ;

http://terkukur.10.forumer.com/viewtopic.php?t=987



9 ulasan:

azmi bin abdullah berkata...

hati meronta-ronta nak pi...namun apakan daya..iskh..iskh..iskh....

layangmas berkata...

adui...jauh tu long!!!

ayamskudai@yahoo.com berkata...

layangmas...kalu gitu kita buat yg dekat2 je ....apa kata kita buat trip mikat zon selatan..hahaha

wavepurple_jb7 berkata...

betul tu ayam blah yong peng ke

ayamskudai@yahoo.com berkata...

wavepurple..kena cari event manager...&..sponsor tu....hahaha..

Long berkata...

salam

setakat ni hadiah ada sahabat nk sponsor lebih kurang 6-7 hadiah.termasuk ada sahabat yg nk sponsor piala pusingan (pewter)

dan pemikat setakat yg akan turun dkt 30 org.
pemberita sinar harian sudah saya kompom dgn mereka.mereka akan bersama kita pada pukul 7 pg utk sesi bergambar.

semua berkumpul di simpang pusat serenti jerantut pada pukul 7.

di maklumkan juga kutipan RM5 tidak akan di buat kerana tuan rumah (abg saufi) sponsor dan kira jamuan hari raya saja.

Long berkata...

program ini jugak bukan tujuan memikat sepenuh nya.ini adalah sebagai perjumpaan warga TTF serta kaki terkukur di seluruh malaysia utk mengeratkan tali silaturahim sesama pemikat khususnya.kerana kita lebih maklum bahawa musim ini (bulan oktober) aktiviti memikat di perlahankan kerana pemangsa seperti helang sudah mula masuk.

din...zafiz berkata...

Meriah btl xtvt kali ni.....
siap sijil, piala pusingan.... dll...

layangmas berkata...

ayam@abg kahar....

insya allah...buleh tp tgu tahun depan kita baut kecik2 pun takpa sebagai langkah awal...pastu siapkan pikat hehehe...