Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Isnin, 28 Disember 2009

24.12.09 - LAMAN BARU




salam

laman ni sebenarnya dekat ngan laman rahsia org2 lama.lama agak nya depa nk masuk sini.jd jln punya jln jumpa laman ni.x pernah main laman ni.

hari ni khamis bersamaan dgn 24.12.09.esok nk buat persediaan utk gathering.
maka aku ambil cuti awal.hari jumaat cuti krismas.

sampai laman terus pacak depan angga.mola2 senyap.hanya burung wak2 je yg dok pulun.tunggu je lah.lama kelamaan bh mula riuh rendah.melambung sana sini.namun x dak yg dtg ke angga ni.semua melambung ke angga lain.pindah laman.dengar sora kasar kendur dok menekan seko.terus pacak racik main laman curi.terus menyorok selang sepokok.riuh rendah bh bunyik.bb menguku.menekan.x lama bh td pruf sampai.bb menguku angga.nguku laman.selang sulam nguku balik.x tahan agaknya terus terjun.menguku2 terus tarik kaki.prengggg nin dia.badan todiaaaa punya besar.



masuk dlm jut bergerak ke atas pulak.riuh rendah kwsn sini.berjalan kaki naik atas bukit sikit.terdengar suara kasar tarik akar dok berlawan sesama dia.guk 2 dok lambung guk.mana laman mau pacak ni.tengok laman ada cantik punya.terus pacak.dan menyorok bawah pelepah jatuh depan bb.bb buat kerja panggil.menekan.angguk.prufff tarik akar sampai atas pelepah.bb angguk angga,menguku laman,menekan.

betul2 bh landing atas depan jerumun.jelas dpt tengok dan dengar sora dia.selang.pastu menekan lg tarik akar.bb pujuk lg.bh x senang duduk prufff dlm laman racik.sangkut dh.terus keluar masuk dlm jut.perbetoi racik.anta msg kat zamri ngan cikgu nizal tolong bukak racik sat naikmotor

pastu msg zamri masuk tolong bukak racik bh palong sat.harrammmm ejek
dia pun tapau gak.anta msg kat nasir tolong bukak racik sat.nasir reply .woiii tinggal kat kami sama harrammm guling tu guling

siap perbetoi racik guk 2 sampai belakang angga durian.pacak balik racik di laman yg sama.sora kasar dok pokok tinggi dok pulun menguku sesama dia.terus menyorok.x lama kemudian pruffff sora kasar mai depan bb.bb buat x tau.adoooiii ada semut la pulak.bb dok patuk kaki buang semut.bh sampai rapat pelepah.terus angguk.todia dh la kasar.ada angguk angga.siap menguku atas pelepah terus bh diam.dok perati ke arah 1 benda dekat dia warna kuning sikit.pruf patah balik bh td ke tempat dia.laaaaaaaa bengang bh nampak cetok aku la pulakkkkk.lupa nk masuk dlm jerumun.terus keluar pasai bb dh patuk kaki.tengok ada semut sikit di laman.tengok jam pukul 10 pg terus angkat balik.jd la 2 ekoq sudah la.hari lain la repeat sulam nagn guk jatuh prengggggg

nin dia

4 ulasan:

azmi bin abdullah berkata...

tu dia..sampai 2 ekoq bungkuih noh..kita jugak yang dok ngajaq bb..liat sungguh nak bagi bunyik.

Long berkata...

salam mie
tu pun bb jugak tu mie.kebetulan ja dia nk bunyi he he he

Zack berkata...

Tahniah Long,memang power sekali poi bungkuih 2 ekor,den 10 kali poi sekor pun tak bungkuih lagi.Bilolah gak ehh nak bungkuih mcm Long ngan Azmi,pantang poi mesti bungkuih.

din...zafiz berkata...

tahniah long.......
kemaih2....... bungkuihhh sedia...
rasa aku bb hg ada 7 8 ekoq kot.