Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Isnin, 28 Disember 2009

LAPORAN GATHERING TTF 2009

25.12.09

Jumaat malam

Sniper dh sampai rumah

Apa lagi pulun la aku mintak dia ajaq skilling dia buat tali kaki



Gambar di bawah ni pulak adalah gambar 2ez dan membernye.depa sampai rumah saya pukul 4 pagi.landing sat.ni masa sarapan pagi sabtu tu.sambil dok tunggu geng lain sampai



Nin dia geng nasir.otai tu.tapau 2 ekoq bh jengka tu .dok tengah belek cetok baru naneng.prengggg.sebelah tu adik nasir



Ni pun geng nasir.nama dia halim.mata pun dh kecik tu.kecik pun x pa pasai dh tapau sekoq bh jengka.



Nin dia chop.nama dia ucop.otai panggil chop.hat dok sembang di handphone tu prengggg



Hat ni pulak geng kapal.geng keempat sampai jengka.



Hai abg saufi ? ada minat ka ? gabuih la parang tu.bukan mahai tu prengggg.matlan pulak sakan dok pulun pakar terkukur perturun ilmu tu prenggggg.



Todiaaaa geng ni ajak turun laman.bukan ada anjuran mikat pun.just depa nk tengok laman sambil testing pikat depa tu.bak kata pepatah x lekang denak di tangan…prenggggg



Ni pulak sesi bergambar di laman….prengggg



Waaaa ni acara yg di tunggu-tunggu.perut dh senak masuk angin.apa lg santappppppp…



Hai halim….x lalu ja tu.dok teringat bh di laman apa ? prengggg.matlan sampai lupa basuh tangan tu.laaaaa lupa basuh tangan dok pegang cacing td di laman ngan zamri.prenggggg




Todiaaa naneng ngan rahim.hangpa pulun sampai x nampak pak mertua lalu noooo.pulun kedah pulunnnnn



Iskhhh awat gambaq chot ni x clear.addoiiii.sakan pulun gak ni…



Pulun jai jangan x pulun.hangpa x bg ayaq kat engku rahim noooo.tecekik org tua tu..prenggg



Ni acara yg di tunggu-tunggu..jeng-jeng jeng….acara membuat tali kaki oleh pakar kita sdr sniper.semua dok tunggu tu.sapa nk blajaq ni ? tu hat no.2 dari kiri tu.berpinau mata kih-kih kih.x sabau nk start dh tu..



Acara tolak menolak.sniper suruh nasir.nasir suruh sniper ajaq.eh silap..chop(nama baru nasir tu) prengggggg…..



Hantu punya chop.aku jugak kena(dialog zamri) prengggg….haaa tengok elok-elok nooo.nk mola dh ni.



Dan pelajaran pun bermula.tunggu sat aku nk cucuh rokok sat.kalau x cucuh rokok mata x nampak(dialog zamri) prengggg

Woii chop.tepi la sikit.abg saufi nk blajaq tu.hang pulak dok depan.harrammmm…prengggg



Tu hangpa tengok tu cara nk jalin macamana tu….prenggg



Buat tali kaki sudah, racik pun sudah, sembang pun sudah, makan pun sudah.maka setiap pertemuan ada perpisahan.todiaaaa sekali madah daaaa.jam 5 seorang demi seorang bergerak pulang.maka.insyaallah di lain masa berjumpa lg.

Tinggal lah zamri ngan family nya di rumah saya.rehat dulu.ahad baru balik.

Mlm ahad aku Tanya lg pakar kita lagu mana nk buat jaring jebak.mlm mola2 sampai dh tunjuk.mlm penutup ni aku mintak tunjuk lg.bukan apa sat lg lupa haru…..

Mata aku dh tak leh tahan pasai malm kemarin tidoq sejam ja kih kih kih.zamri dok pulun lg buat racik.terkejut aku tengok beg besaq zamri.aku ingat beg baju, ropanya beg peralatan membuat peralatan memikat.sakan sungguh.semua ada dlm tu.respek akuuuu…

Mlm ahad ni aku landing awai.pukoi 12 mlm dh masuk dh.x tahan mengantuk dh.mata dh kecik2.

Hari ahad lepas sarapan pulun lg Tanya apa hat patut.maklumlah bila lg nk jumpa pakar terkukur TTF ni.prengggg.tanya la apa yg patut.

Sampai la detik perpisahan antara keluarga aku ngan keluarga zamri.depa pun nk bergerak balik kelumut dh.jd sempatlah abadikan kenangan di sini.



Dialog last :
Zamri :“hang nak dak jebak ni ? hang tak mau aku nk bawak balik lumut “

Long :”iskhhh tok sah la susah-susah…kalau nk bagi tinggai la “ prengggggggggggg

Maka tinggai la jebak mai dari lumut dok di jengka bersama si cincang.

Sebut pasai cincang ni, fuhhhhh.mak datukkkk dia punya manikkkkkk.meleleh ayaq lioq.pening kepala nk baca permainan diaa ooooooo.x dpt tangkap habih mainan dia .betoi la nama dia cincang.

Dialog akhir :

TERIMA KASIH KEPADA SEMUA SAHABAT, RAKAN TAULAN TTF YG HADIR GATHERING TTF 2009.

ADA JODOH , DI PANJANGKAN USIA BERSUA LAGI DI LAIN MASA INSYAALLAH.
HANGPA SEMUA TETAP DI INGATAN AKU.

WASSALAM

3 ulasan:

Azmi bin Abdullah berkata...

seronok..seronok.seronok.....

Long berkata...

kalau hang mai lg seronok mie

2ez berkata...

den mcm x mau balik dah nak jd org jengka pon ada....mmg enjoy tqvm Long & Family layanan istimewa nnt mana tau da waktu2 ttiba mai plak sana pi impit SJ tuuu.....heheheeeee