Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Isnin, 14 Disember 2009

SEPAGI BERSAMA GAROK

Salam
13.12.09
8.00 pagi

Semalam dah bawa turun garok, maka hari ni saya bawa lagi turun garok.semalam turun tanah, hari ni saya naik jebak.Niat memang nk mengajar sahaja.

laman pulak adalah laman lama saya tinggal.terus je lah.

sampai laman terus pasang jebak depan angga.di pendekkan cerita 4-5 ekor bh sampai angga tersebut.Alhamdulillah potensi garok dh naik sikit.permainan pun dh mula naik sikit dari biasa.dulu tak ada selang, sudah keluar selang bila teradap dgn bh.dulu x ada sulam, sudah ada sikit saja.biar kan dia.asalkan dia mau sudah.terus angkat berangkat ke laman lain.tengok jam dh pukul 10 pagi.terus gantung je lah.pasal bh dah mula turun tanah makan.

gantung je la kat sini sat.

memandangkan hari ni ada kenduri jadi saya balik awallah.azmi dok sms tanya dok mana he he he.snipers sms suruh perbetoi racik,cikgu nizal hadiah kredit pulak.alhamdulillah.kengkawan semua murah hati.terima kasih pada cikgu nizal.

terus angkat start cup buruk prengggg balik.

sekian utk tatapan semua.

cukuplah dia mau bunyi tu kira tak pe dah la tu.

7 ulasan:

azmi bin abdullah berkata...

ni untuk projek new year ka Long? segak noh. bak mai hat penguku sekoq...

azmi bin abdullah berkata...

ni untuk projek new year ka Long? segak noh. bak mai hat penguku sekoq...

Long berkata...

salam mie

insyaallah ada kot.nanti saya tengokkkan nooooo.kot nk try burung pahang noooooo

Long berkata...

tapi x tambat lagi la.saya jarang tambat selagi dia x guk dlm ladung.tu permainan saya.sbb tu burung dlm ladung saya lama dlm ladung.kengkawan mai ambik dlm ladung tambat terus bunyi atas sangkar walau kepit2 pasai burng lama.kalau takat angguk dlm ladung saya x kan tambat.biar dia dok dlm tu bertahun2.

mart lae berkata...

Salam Long,

Mie tu nak update J17 kat blog dia tuh...!!!!

Hang jgn buat malu brg Pahang Long.... habih dia canang 1 M'sia nanti....blog dia tu ramai follower

Geng Mikat Klang berkata...

Cinabeng ,

kata kita cikgu............hang lagi le siap jadi pengetua tuh.....prenggggggggggggg

Long berkata...

salam

todiaaaa.iskkkhhh kena prenggg dulu la