Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Isnin, 14 Disember 2009

JENIS APA NI ?





salam Manik api atau manik air sireh naik ke atas.manik pulak seketoi-seketoi naik. untuk tatapan sahaja kerana sudah ada pemiliknya.

4 ulasan:

azmi bin abdullah berkata...

hai Long..promo bukan main...baru nak pi gabuih dan-dan nak ada owner...main dia macamana Long? cerita la sikit..

Long berkata...

salam mie.
saja penuhkan blog ja mie.blog kosong je tu yg saya tambah info sikit sikit beserta gambar tu he he.burung ni dh 3 tahun dgn saya.burung tembaga.tu manik api dia ke manik.di sebab kan atas dasar sahabat saya just tukar dengan sahabat TTF kita juga.nak tau sapa dia mai gathering 26hb ni he he he.burung ni suara kecik nk sedang mcm betina he he.burung besar.jinak dah.guk 2 gantung.

Long berkata...

sebenarnya itu niat saya mie.

mart lae berkata...

Nyaris² dah nak jadi milik saya tuh.... takdak rezeki ler tu