Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Isnin, 16 November 2009

SEHARI BERSAMA PAK USOP

salam

hari jumaat pak usop call , amboihhh lama x dengaq sora ni malu
bz la pak usop .buah pelepas guling
esok mai la kot ni belakang rumah ada sekoq bagus
isnyaallah.

14.11.09 hari sabtu jam 9 pagi terus bergegas ke rumah pak usop.cuaca mendung dan sejuk saja.mau ada ka bh cuaca mcm ni.x pa la.sampai simpang tengok pak usop dh tunggu kat kedai kopi.lepak sat minum dulu.jam 10 terus ke rumah pak usop.mana kita nk pi ni ? belakang rumah dah la kot pak usop.pasai cuaca x berapa cantik ni.terus kami ke belakang rumah.terdengar bh dok lawan menekan di belakang rumah jiran pak usop kira2 selang sebuah.kwsn belakang rumah kwsn ank getah kecil sekitar 2 tahun.sawit pun sekitar 4 tahun.terus saya pacak pelepah.racik 2 kepala di hayun.terus kami menyorok di belakang pokok pisang blakang rumah pak usop je.suasana senyap sunyi.bb bunyi sepatah dua saja.lantak la kita tunggu je la kata saya.tunggu punya tunggu sekor burung wak2 naik atas pelepah sebelah.dok meniti atas tu.dlm hati jgn la hang naik pelepah burung aku.sib baik dia turun.x lama kemudian mai sekor prufffff melayang atas racik.habisssssss.kena dahhhhh. iskhhhhhhhh awat la hang turun ni geram



pelepas racik terus masuk balik belakang pisang.x lama kemudian bb menguku, selang, sulam,ada dh tu .pak usop kata sampai dh.tiba-tiba :

segala kasut-kasut yang letak lah di tangga
pakat la kena ingat ,pakat la kena jaga.......

guling telepon berbunyi.tengok screen cikgu azmi taiping call.bh dok berlawan lagi.sembang lg ngan cikgu.ckp pun pelan2 ja.bh dh mai cikgu.cikgu mie pun dok dengaq bh dok menekan.tiba-tiba prufffff bh landing tepi bb.ahhh sudahhhhh awat dia x landing belakang.menguku punya nguku bh dh nampak racik.panjang je leher.bh nampak racik dh cikgu ooiiiii.pruffff bh naik pelepah atas.dok menekan kat situ.mai pulak sekor lagi.cissss betina dia.terus dia naik atas pokok getah depan pasai dia nampak pak usop dah guling

x pa la.x dak rezeki la pak usop.kalau tanah td insyaallah.tapi nk pacak kat tanah basah.laman pun semut banyak.

terus angkat pekena kopi kat rumah pak usop..... ya betoi
_________________

10 ulasan:

azmi bin abdullah berkata...

amboi Long...cuaca kurang baik pun turun mikat noh. awat? jari tangan dok gigil nak pacak racik ka?

layangmas berkata...

salam...

ahhh sudah long dah keluaq lagu pakku syahdat pulak dah...apa dia nieee??? hehehehe

din...zafiz berkata...

ish!!!! long main pelepah noooo....
semua dia ajaq.... hebat la siputih lepas ni....
ganaihhh sungguh hg long....
Tahniah.....

Long berkata...

salam

azmi ,saja dok gatai tangan kih kih kih.mana buleh tahan.kena mai time jemu dok rumah mula la pusing nk masuk cetok.

azrul, lagu dlm handphone tu kih kih kih.ringtones la tu.tu yg buat trademark tu.

din, dak aih din oiiii.saja dok perangat ja.bg bb panaih ja.

layangmas berkata...

long...

lagu vespa hj samad satu nooooo.....hehehee

Geng Mikat Klang berkata...

Main pelepah dah hang long oiii, racik puaka sibotak tu kah yg dipakai....hehehehe.

Long berkata...

salam
amboih hang gmk lama menghilangkan diri baru kini bersuo kih kih .bukan botak lincin punya.ni hadiah dari member lama dan racik hadiah daripada mmber pulau indah aimanquyyum

Geng Mikat Klang berkata...

Skarag ni dah ada PIWmax kat umah......siap hang Long aku tibai hang malam hari.....time hang tak on air....heheheheheh

Long berkata...

salam

man habaq mai la lagu mana nk daftar p1wmax tu ? berapa kos dia ?

Geng Mikat Klang berkata...

Long,
Mula-mula kena check dia punya liputan ada ke dak kawasan jengka 17 melalui wwww.p1.com.my. pastukalu ada kena bayaq rm100 permulaan pastu rm49 selama 2 tahun. modem dia hantaq pakai courier.