Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Isnin, 30 November 2009

Laporan RAYA KETIGA

salam

alhamdulillah hari ni cuaca cantik .cerah dari sebelumnya pasai musim ujan la ni.

hari : ahad
jam : 8.00 pagi
muatan : 2 ja ( bb & BB)

di pendekkan cerita terusss kelaman yg di set kan dlm kepala.laman penguku.sampai laman senyap sunyi la pulak.terus ke depan lg laman guk 2 sora kecik.sampai laman terdengar guk 2 lambung guk.park motor terus masuk sawit tinggi.tengok laman mana nk pacak.tunggu dulu pasai musim la adalah musim helang.pekena rokok sebatang.mata pusing sana sini.x berani pacak trus oooooo.habih sebatang tengok line clear terus pacak laman depan sawit mati.siap pacak masuk dlm jerumun.guk 2 lambung guk sora sedang dan kasar sahut.bb pun sahut.dlm cetok pun sahut.syyyyyyyhhhhhhh.dok la diam.sat lg depa mai ataih kepala.tiba2 bb menguku .sah bb nampak bh.mmg sungguh bh landing atas sawit tinggi.keluar habih kopi o terus patuk tanah.bh x jugak rapat.tiba2 melayang 2 ekor benda besar di hujung sana.habih semua burung mynah bertempiaran lari.ahh sudah sewah ka ? terus bukak jerumun keluar sat.agak lama jugak bh bunyi balik.bb menguku lagi tengok tarik akar dh sampai depan.pulun lg di lman.bb dlm cetok pun sama.hang nanti la dulu.dok diam.kwan x sabaq nk main di laman x bawak keluar.menguku lagi di laman.prufff bh landing atas sawit tinggi depan bb je.puas dh dok pulun bb buat x tau ja.bh ada bini rupanya harraammmm.dok sisik bulu la.jam dh pukul 10 pagi.naik kematu punggung.rokok dh berapa batang lincin .tunggu je la.pasai malas dh nk pindah2 .masa dh habih.tunggu punya tunggu bh yg ada bini td prenggggg turun sawit rendah di sebelah saya.saya x bergerak dah.tiba2 pruffff turun seko di laman.dok makan.betina.pruffff bh dgn bini dia mai pelepah mati sebelah bb.pastu mai lagi 3 ekor prufff di laman.ah sudah 6 ekor di laman.ni kalau semua masuk mampoihhh bb aku.tiba2 tarik akar menguku hat lain dlm laman.menuju ke bb.bb apa lg menguku kopi o terus prap.prap berlaga.bh masuk balik.awat x kena lagi ni.masuk lagi prap.prap berlaga lagi.tengok dh tarik kaki.cantikkkk.tunggu lagi kot ada lag hat nk masuk.nampaknya semua dh takut nampak bh tarik kaki.terus saya keluar pelan2 pruffffff ke lima 5 ekor dh cabut.masuk jut terus pindah laman naikmotor

nin dia



sampai laman kedua laman selang kuku sora sedang.park moto pekena rokok sebatang atas motor.tak lama kemudian terdenagr sora dok menekan atas bukit sikit.trus berjalan kedapan sikit masuk selang sepokok.main himpit.pacak racik dlm rumput.terus masuk jerumun.bb buat kerja lg.menguku lg.sah dia nampak bh.tengok ya sungguh bh dh sampai atas sawit sebelah dia je.bh ni fuhhhh menguku saja.dgn selang dia.tekan rapat.mmg idaman mat79.kalau dpt mmg rezeki dia la tu.sora sedang tinggi nk kasar.mmg sedap bagus

bb pulun lagi.hat dlmcetok x jugak saya keluarkan.biar dia panas.dkt 10 minit bb menguku pruffff bh turun laman.pusing sana sini addduhhhhh celir la pulakkkkkkk harraammmm geram bengang

leher bh dh panjang terus naik pokok.msg nasir tolong bukak racik sat tu naikmotor tunggu lg.org rumah anta msg nk pi kenduri tak ? tunggu la sat.tengok jam dh pukul 11.30.bh x jugak turun.bh pindah pelepah gelisah nk turun tp takut pasai nampak racik apa.bb x tau nk buat apa diam je la.patuk rumput , kembang bulu.harrammm tak dak tanda nk turun.dok menekan atas sawit tu.tiba2 bb dlm cetok menegur wuuuuuuu.ahhh sudah helang apa.tengok sewah lalu depa mata aku daaaaaa.buka jerumun tengok bb di laman.sib baik sewah terus 2 pokok.apa lg dekat dh tu 2 pokok keluar masuk bb cepat2 dlm cetok.kasi balik rumahhhhhhh nk pi kenduri pulak.

sekian laporan utk kali ini prenggggggg

1 ulasan:

din...zafiz berkata...

Tahniah long....
kemaihhh2 hg ya......

insyaallah nnti aku blk kita mikat sekali...
blh nooo.....