Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Jumaat, 11 Jun 2010

TRIANG SAT-PAGI

Salam
* Jun 2010
Triang
Jentera : 3
Pikat : bb (15)

Set punya set akhirnya turun jugak.sebiji keta ngan orang lama(pak usop) dan adik ipar bergerak ke Triang.Lokasi memang dah kenal pasti.

Jam 8 pagi bergerak.singgah di Paya Pulai sarapan.sampai laman jam 9 lebih.Pak usop tau laman dia.terus je masuk.Bh jinak-jinak sini.keta kita lalu pun dia lari x jauh.sampai laman terus dengar mana bh yg syok2 sikit.sora kasar di sebelah kiri.sora kecil di kanan.pak usop dan adik ipar ke kanan.saya ke kiri.laman semak separas betis.mana nk pacak ni.pokok sawit 20 kaki tinggi.

cari punya cari jumpa la laman.

buat laman sikit turun racik 21 mata.turun bb_L.terus sepokok masuk mafla.bb_L buat kerja sora kasar melambung sana sini.namun x jugak turun.tiba-tiba sampai seko sora kecik dari belakang.tekan punya tekan.prap sampai depan bb_L.lawan punya lawan bh pindah sawit tinggi depan.pruffff terjun ke laman.angguk punya angguk tarik kaki.terus masuk jut bungkus pindah depan sikit untuk cuba sora kasar.namun sora kasar x jugak turun.angkat pegi ke kereta.kerana keta park tepi jalan sepokok aje.nin dia.


2 ulasan:

ayamskudai@yahoo.com berkata...

salam tahniah long...turun je tapau bila le nak mcm long..ni x ngajo je x habis-habis..

Zul berkata...

Lama tak dengar citer nie...sekali keluar meletop .....tahniah long