Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Jumaat, 11 Jun 2010

TRIANG SAT- PETANG

Salam
Triang-petang pulak
jentera 3
pikat : BB (15)

siap makan di bandar triang pada jam 3 ptg terus bergerak ke Paya Lang , triang pulak.cuaca kurang cantik ,ujan,patah balik ke laman kami main pagi & tghari tadi.tapi kali ni kami main sawit rendah pulak.park keta fuhhh..riuh rendah dengan bermacam-macam suara bh.terus menuju ke bawah tali api.
di depan mat indon potong buah pulak.mana nk pacak ni.tengok lokasi sikit betul2 tempat bh otai dok berlawan di atas tali api.saya pacak dekat tepi perdu sawit berdepan tali api.untung-untung bh nampak nanti.siap pacak racik 21 mata terus menyorok selang sepokok .pasai risau gak dok jauh2 ni.sawit rendah pulak tu.siap dok tunggu bh tadi sampai menghalau bh lain.lepas tu datang semula atas tali api.sura sedang atas.terus dia sampai betul2 depan bb_L.agak lama juga bh ni nak turun kira2 20 minit ada.dok pusing kiri kanan.tiba2 prufffff melayang ke depan racik.angguk kiri kanan purf tarik kaki.wassalam.....

nin dia
2 ulasan:

ayamskudai@yahoo.com berkata...

salam, tahniah long...dah lama x update blog..

Zul berkata...

Wah dah panas...ke ....nak pi johor la ni..yea