Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Isnin, 21 Jun 2010

HILANG KETAGIH DI HARI AHAD

Salam
20 Jun 2010 - Ahad
lepas siang daging kenduri
lokasi : j20
pikat : NY

NY dah lama x bawa kerana meluruh dan tidak sihat.jadi nampaknya dia pun kurang nak main.lokasi suara sedang atas bukit.sampai laman dengar suara bh riuh rendah.namun tak ada yang betul-betul nak aim.ada pun suara kendur kosong.ada sekor suara kecik selang saja x sampai.ternampak 2-3 ekor melambung naik.bila dah betul-betul cam(pasti) laman dia terus saya naik atas bukit.himpit 3 pokok.cari laman sesuai pelepah jatuh di tepi jalan.turun racik juaseh atas batu lada.siap menyorok bh melambung prufff landing betul-betul sawit saya menyorok.nasib baik dia hinggap di pelepah depan.ngam-ngam betul dengan NY,cantekkkk.NY pulun angguk angga,selang sulam.bh tekan terus prufff sawit dekat NY.angguk angga bh ni.manguku sana sini pruf terjun dekat dengan NY.adddoiii x turun depan laman .bukan main cantik kita buat laman suruh landing.dia tak landing.menguku masuk berlaga dengan NY.NY tembak naik bh naik sawit balik.NY panggil balik .bh menguku lagi dan perap lagi.hai bila nk terjun.NY perap singkat mcm perap betina sambil patuk buah rumput untuk buat sarang.Bh gelisah takut betina kena ambik dengan NY ha ha ha terus pindah pelepah turun ke racik.cantikkkk.bh meniti sambil perap.berjalan lagi atas pelepah di atas kepala NY.menuju turun pelepah.pelepah tu hujung daun turun ke laman racik.kih kih kih.stratergi laman jatuh.bila bh meniti prufff terjun dalam laman racik.menguku sekali terus tarik kaki.nin diaaaa....



siap semua terus turun ke bawah bukit.sura kecik selang saja bila himpit cabut.start moto terus menuju ke jalan nak balik.berhenti motor dengar sekor suara kasar bersih guk 2 gantung dok perap.cantik betul air suara.terus masuk himpit .Bh lambung guk.terus pap-pap-pap melambung naik.cepat2 saya pacak racik juaseh lagi sekali.kali ini saya turun kan SJ pulak.siap pacak sj buat kerja kejap, pruffff nampak dah bh tadi hinggap depan sawit sj.SJ bg angguk angga ,sulam terus bh pindah sawit.perap dan selang bh bagi.SJ angguk laman prufff terjun di laman.menguku sana sini dah tarik kaki.terus saya keluar.elok nak ambil bh (nak cekup) prufffff bh terlepas.adddoiiiiiiiiiii.rugi sungguh.namun apa kan daya bukan rezeki nampaknya tu.pasai saya dah kata jika dpt bh tadi nak balik dah.tp saya pacak lagi he he he.tu la pasal ha ha ha ha .kemas semua terus bergerak balik nk pergi kenduri pula.

sekian

7 ulasan:

Zul berkata...

Geram jangan kau geram geram geram
geram bermacan ragam

Long berkata...

salam

kih kih kih.mana buleh lawan pikat demo zul weiiii.turun pikat demo , kawe makey angin la.

xreal006 berkata...

tahniah long..lebat sungguh manik BH nee

CHILI DE' NGUKU berkata...

tahniah Long...tapau jgn x tapau..gian nooo...

ayamskudai@yahoo.com berkata...

betul lah long...kalau x pegang bh gigil tangan..hahaha

Zack berkata...

tahniah Long.......tapau sesajo.

kohjai berkata...

pohpaleh aok tapau sesajer Long yek.....lincin lar bh.....tahniah weh...