Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Jumaat, 11 Jun 2010

TRIANG SAT-TENGAHARI

Salam
Triang - tengahari
jentera 3
pikat : BB (15)

setelah mikat di waktu pagi sampai lah waktu nk keluar laman menghala ke laman lain pulak.park keta di laman mola-mola kami masuk tadi.ada banyak sora sedap2 di sini.saya dgn adik ipar himpit sora kasar tarik akar.kalau dpt hat ni syok ooooo.tp apakan daya x mau turun langsung.pikat x baik tu pasai tak mau turun..prengggg

pak usop ke sebelah kiri.tapi x jauh lah dari keta.siap pacak semua saya lepak ngan pak usop aja.adik ipar dh tukar laman lain.tengah dok rileks2 lepak atas jalan sambil borak2 pikat pak usop menekan sakan.pastu menguku.tengok bh dh sampai depan sawit tinggi.menguku punya nguku prup kena dah.nin dia...


Burung di atas yang pak usop dapat ni betul2 jinak.saya pun naik hairan.pak usop masukkan ke dalam sangkar bulat terus patuk makan mcm pikat.sisik bulu,kita pergi dekat pun x kelupur mcm bh yang baru dpt.duduk gaya pikat di atas anggar sangkar bulat.pattern badan lengkap untuk di jadikan pikat.kepak, celak, penyambut , dada ok.orang kata ada potensilah.bersambung ...di sebelah petang pulak.

Tiada ulasan: