Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Khamis, 17 September 2009

Lap Mikat BERVIDEO - 13.9.09 (Pagi Ahad)

Lap Mikat
13.9.09
Ahad Pagi
Lokasi : Ldg Tinggal Group Jengka
Pikat : BB

Hari ni memang turun awal betul pasai ada laman target.iaitu laman tarik akar bergulung.turun pukul 7 pagi.alamak awai betul aku turun ni.sampai lama nada buah sawit pulak kat flatform.aduhhhhh mat indon kait buah pulak.tapi mungkin dah siap ni.Cuma belum angkut saja ni kot.terus masuk laman tengah .memang tarik akar ni suka main laman tengah.hari ni memang nk main pelepah.pasai tarik akar ni dah celir racik.dengar je denak terus x mau turun dan rapat.siap pasang semua terus menyorok.
Nin dia



Tapi peliknya sekor bh pun x bunyi .kenapa ni ? pelik bin ajaib ni.x pernah lg mcm ni.selalu kalau time pukul 7 mcm ni dah riuh pasai dah cerah.ini semua keliling x dak dengar.mogok ka apa hari ni.tunggu sampai pukul 8.namun x jugak ada.helang agaknya ni.mungkin sewah dah masuk laman ni.memang senyap sunyi.
Ambik keputusan angkat je la.penat aku hari ni.pelepah memang dah install semua cantik.

terus pindah laman.pusing sana ni di laman dada belah.jam dah pukul 9 pagi.letih pusing sana sini singgah jap kat laman lembu.tiba2 terdengar 1 suara idaman hati di pokok tinggi laman dada belah.biarkan dulu.memang sedap suara dia.terus pindah pi laman tinggal group jengka awal tahun 2009 dulu.pi himpit sora idaman td.namun dia cabut.nampak dia menuju ke seberang .dia hinggap atas sawit tinggi dok lambung guk kat situ.x sangka pulak kat sini ada jenis ni.dulu x dak jenis ni.terus masuk laman atas sawit rendah.dia biar dulu.sampai laman atas………..jeng……jeng…..jeng.terdengar seko dok menekan .saya dengar dulu sora dia.sora kasar,alamakkkkkkk lg kaw yg ni.terus cari laman himpit selang sepokok.



siap pacak tolak moto ke depan sikit.terus masuk mafla selang sepokok tepi jalan.harap x dak la org lalu tepi jalan ni.memang fuhhhh.terus bb buat kerja sat.bh td makin kuat menekan.tup-tup dengar dah bh yg td sampai dekat.tp x brani rapat pasai hat dok menekan ni lg taiko dari dia.dia dok jauh ja.tiba2 bb menguku angga.sah dh sampai.tengok dlm mafla memang sah dah sampai dah depan tu.setentang ngan bb.apa lg dia bantai kuku atas pelepah.cantikkkkk ada dah mainan.bb menguku keliling laman prufffff dia landing depan racik.masuk berlaga sat pruf sana sini sangkut dah

nin dia rakamannya

QUICK GRAB FOR VIDEO

http://www.sendspace.com/file/v6tjmo

nin dia gambaq dia



siap perbetoi semua terus dengar bh idaman yg mola 2 td.dok lambung guk atas sawit tinggi.terus masuk sawit tinggi sorok moto cari laman.laman memang cantik.terus pacak semua masuk sembunyi dlm semak depan bb ja.nampak clear la.
Bb buat kerja sat.dengar bh idaman dah makin kuat menekan.garang ni.tup-tup bb kecik kepala ,badan rapat ke tanah.alamak…helang ka.bh td x bunyi.tu yg suspek helang.ah sudah mampoih kalau helang pasai sawit tinggi.



sbb bh x bunyi.tau-tau bb menguku.pusing sana sini menguku.pujuk lg.tau2 pufffffff bh terjun di laman.laaaaaa bh rupanya.terus menguku sana –sini terus sangkut daaaaaa.

Nin dia

QUICK GRAB THE VIDEO 2

101_0085.MOV

nin gambaq dia



Tengok jam pukul 10.00 pg.

Mesej nasir
Woiiii respek sikit.tolong bukak racik sat…….prenggggggg (dok melawak ngan nasir)
Terus bungkus balik.

Prenggggg

p/s : saya sedang usahakan upload video rakaman bh turun dan kena racik .line tengah slow.kalau Berjaya semua buleh tengok rakaman video semasa bh masuk laman saja.
ada 2 rakaman akan di upload.

SELAMAT MENONTON salam/jabattangan
_________________
longkedah@yahoo.com
"WARISAN SEJAGAT WARISAN SELAMAN"

5 ulasan:

azmi bin abdullah berkata...

Addoooiii Long.. seronok sungguh mikat noh.. nyorok rapat ngan pikat noh.. baru la puas..ha..ha...
congratulations!!!

din...zafiz berkata...

long la ni main video dah.....
puas ati la tgk.... kalau ada camera video pacak depan pikat mmg clr habiss!!
siap nampak bulu BH berkepul2... hehehehe

tahniah long

layangmas berkata...

salam...

long tak dapat nak tgk download lama sgt la...

layangmas berkata...

long...masih blm dpt tgk lagi download dekat 5jam tak tau kenapa jadi lambat sgt...MB dia besaq sgt kot...

Long berkata...

salam
selamat hari raya semua

thanks semua.
syok oooo dok dlm mafla.merbuk turun makan tepi kaki ja.buleh nampak sisik berapa ha ha ha ha(melawak ja)

azrul,
file tu size dia 73mb.rakaman x sampai seminit.file dia memang besar walau dh compress.btw cuba la nooooo.pasai mungkin server slow kot.