Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Rabu, 24 Mac 2010

TTF GROUP BERSUA

Salam

23.3.2010
Selasa
Kedai Mamak jln yap kwan seng, gerai makan depan ambasador, rumah nasir

Kebetulan adik ada interview di pejabat felda jalan semarak kuala lumpur.adik pula tak berapa cam jalan sekitar kl.jadi saya kena jadi kedy la nampaknya utk tunjuk jalan.walaupun sudah 16 tahun meninggalkan bandaraya kuala lumpur balik ke pahang namun ingatan sekitar jalan tu masih ingat lah sikit2 walau tidak semua.maklumlah dulu despacth he he he.semua cerok sekitar kl tu insyaallah buleh la sikit2 org kata.jadi sms ke nasir hari selasa saya turun kl nasir.ok tu nasir kata.pasai pejabat felda ngan pejabat dia berseberang jalan sikit sahaja.tak jauh pun.pajroe pun dekat situ.harry botak pun situ.kopam pun situ.alamakkk 1 pulau TTF konker ke ha ha ha.

bertolak dari pahang jam 7.30 pagi.sampai kl pukul 9 lebih sikit pasal ada jem sikit di bulatan pahang.sampai pejabat felda jalan semarak call nasir.nasir kata hang tunggu situ sat lagi harry botak sampai.dalam 10 minit harry call dh sampai.terus masuk keta waja dia menuju ke laman nasir prenggg.aku ingat dia naik moto tadi.sampai depan opis nasir.kebetulan kedai mamak depan opis nasir.oder air lebih kurang call kopam,pajoe.depa ada keja luar x dapat nak join.sms zulganu.tak lama kemudian zulganu dh sampai.tudiaaa sempoi org nya.firstime jumpa ni.he he he.peramah dan baik orgnya.TTF members memang bagus.tengok nasir dah turun ngan gaya baru gaya pakaian mantopp prengggg.tudiaaaa x lincin dah weiiiiiiii.mcm model dah.tunggu sambil minum tengok azli sampai ngan keta itam dia.tudiaaaa meriah.baru aku tau apa tu 7878 harrammmmm.syyyyhhhhhhhhhh.apa nak jadi-jadilah prenggggg.mampoihhhh.pastu sabri pikat tua call.mai la kata saya.tunggu sat lagi dia cal balik.tengok jam dh pukul 12.pandai ja harry hang kata aku nk pekena kepala ikan.jom pekena depan tu ja nasir kata.beres.terus gerak ke restoran apa tak tau depan kedutaan australia.tudiaaaaaa..patut la nasir ajak makan kat sini.tembaga ada, celak mata haluih ada, telinga nipis ada, jerun ada, roma air embun ada.harrammmm.harry sampai penin kepala sambil pederaih sambil dok tengok kukoq melambung.tudiaaaaaa....iskhhhhh.kena mai lagi ni.hangpa tengok la tu harry x lalu dah pasai nampak roma tembaga banyak sangat.

todiaaaaa.....sakannnnn hang harry wei.
nasir pun x lalu pasai selsema nak pederaih balik.saja buat tak lalu makan harrammmm.
sebelum keluaq sempat la lagi kami pederaih gambaq kenang-kenangan di sini.nin diaaaaa

terus berjalan keluar sementara menungggu adik saya habis interview.sedang berjalan ke kereta adik call kata dah siap interview.amboihhh cantikkkk.nasir kata jom pi ke rumah.mulanya tak mau singgah namun dah mai tak pa la singgah la sat.x pernah sampai lagi rumah nasir.saya naik keta ngan azli pulak.tudiaaaa kl ujan punya lebat.pusing sana sini naik kesas higway sampai la ke rumah nasir.tudiaaaa azli kata kukoq nasir dok lawan ngan kukoq besaq depan tu la.harrammmm.tudiaaaaa segaknya rumah nasir noooooo.mcm2 ada kat rumah nasir ni.gitar ada.burung buleh bercakap ada.tp tak tahan ikan keliasa dia la.fuhhhhhh.tengok sangkaq layang dia pun dh gerun weiiiiii.hangpa nk tengok sangkaq layang ganaih punya mai rumah nasir.cetok pelik pun ada.khas utk burung mati prengggggg.

sembang punya sembang dan la prap sekeping utk kenangan.tengok jam dah pukul 3 ptg.kami mohon diri utk baik ke pahang pulak.dan la sekeping kenangan.

Dengan ini saya dengan besar hatinya mengucapkan ribuan terima kasih yang tidak terhingga kepada hangpa semua.hangpa semua memang best tak leh nk capak apa dah.the best friend.mmg friendly.

Terima kasih kepada harry botak yang sudi mai dari damansara ambik saya.
Terima kasih kepada azli yg sudi bayaq kita minum dan sudi mai dari serdang.
Terima kasih kepada zulganu yg sudi turun kebawah berjumpa bersama
Terima kasih kepada nasir pasal sedia meluangkan masa utk bersama kita.dan terima kasih belanja kami makan tengahari.dan terima kasih kasi tumpang bilik air.aku dah tak tahan aircond keta azli sejuk prenggggggggggggggggg.terima kasih semua.hangpa memang baik sekali.
Jasa hangpa semua hanya allah yg membalasnya.

Saya dengan ini menyusun jari sepuluh seandainya ada terdapat tersalah kata, tersinggung hati dan perbuatan semasa berjumpa hangpa memohon kemaafan dari hujung rambut hinggalah ke hujung kaki.

Terima kasih sekali lagi.

TTF friend forever

I love all of you.

4 ulasan:

pencintaterkukur berkata...

wow....tahniah atas pertemuan...
sakan betui geng TTF...

Long berkata...

salam

terima kasih

Zul berkata...

Tahniah long and TTF members

kohjai berkata...

geng xdak kesian sudah bersatu......haha,,,