Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Isnin, 15 Mac 2010

RESEARCH ON TIME

13.3.2010
Sabtu
7.00 pagi
Research
Jentera : 4 org

Planning ni antara sorang MOD dan kohjai.dpt berita org jauh nk mai Pahang.cantekkkkkk.sapa dia ? rupanya moderator TTF iaitu mat79 nk mai Pahang.
Pukui 7 pagi kami dh berkumpul di simpang gelanggi.park keta terus saya naik motor ngan bidin.mat ngan kohjai.terus x dak kesian masuk laman.sampai laman pekena sarapan dulu.tudia kohjai siap tapau sorang sebungkus siap utk makan tghari.mak datuk bh punya riuh rendah .melambung sana sini.semua dh ketaq nk masuk laman dh.tapi tungguuuuuuuu..pasai gambaq kenangan x ambik lagi ni.prap sekeping utk kenangan.nin dia



Siap semua jentera bergerak kedepan.kami ikut bidin je.pasai dia kata ada byk bh sedap .dan berpecah.di pendekkan cerita kami pindah laman lain.laman tghari.ni pun dh tak tau brapa ekoq dh depa tapau .racik pun x dan nk perbetoi .depa bawak 7 kepala pun x dan nk perbetoi pasai kena sekor terus berjalan kedepan.maklumlah bh banyak ni.sampai laman tghari kami impit tarik akar.tgh dok rehat bidin pulak try pelepah.tudia bidi n dok peturun ilmu kat sapa x tau.nin dia



Tgok jam dh pukul 2 ptg dan ujan renyai2.kami pun keluar ke motor.tengok kohjai semua dh ada kat sana.kami rehat kejap dan bergerak ke laman akhir.nin dia





Entah berapa ekor depa pederaih hari ni.jam 5 kami semua keluar pasai angin pun dh kuat.lagi pun tekak pun dh haus.air mineral 4 botol besar licin.pasai panas.pekena milo ais sorang 2 gelas.fuhhhhhh lega tekak.mat aku x tau berapa gelas.harrammmmmmm.
Di sebabkan x sempat nk ambik gambar maka kami rungkaikan sekali la laporan.pasai x dan nk ambik gambar aihhhh.pasai racik kusut semua.7 kepala soran bawak semua x dan perbetoi.

Nin dia.bh punya banyak bukan jut bawak, sangkar sekali masuk laman.tengok la tu.penuh bonet keta.prenrgggggggg.



p/s:pasai laporan x dak kesian punya.aku cabut dulu hang tinggai la kohjai prenggggg

8 ulasan:

CHILI DE' NGUKU berkata...

tahniah Long...Kohjai duk kencing aku kata sekoq pun tak dak. Harrammm...

mohd_khairul83 berkata...

har..har..harrrreeemmmmmm....

din...zafiz berkata...

tahniah buat hgpa semua...
long sakan sungguh menapau....

bgs2....

PEMBIAK BAKA AYAM SERAMA DAN SABUNG berkata...

ABG LONG..SAYA SAMPAI SKANG TAK TAHU BEZA TERKUKUR BERTANDING NGAN KUKUR DENAK TAPI YANGB ELOK NYE SAYA TAK PASTI SANGAT..
KALAU ABG LEH TERANGKAN DALAM POSTING AKAN DATANG..

Azmi bin Abdullah berkata...

Pergghhh..4 orang darab racik 7 kepala sorang sama juga 28ekor burung hutan....memang mantap!

Zul berkata...

memang mantap nasib baik kawasan besar bh boleh melarikan dan menyelamatkan diri mereka kalau tak habis bh otai otai ni kerjakan... Tahniah semua

Long berkata...

tq semua.
pikat depa ganeh2 oooo.kita tgok dr jauh je sambil tidoooooooo ha ha ha ha

xreal006 berkata...

tahniah buat semua..cerah bh kat research noo..kena tunggu generasi baik naik pulak la..hehe