Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Khamis, 1 Julai 2010

OTAI KENT, ZK & MIKE TIBA DI JENGKA

salam & salam sejahtera

30 Jun 2010
Rabu
J17



Jam 12 tgh terima PM.lets ym.terus buka ym(yahoo messenger) we will come to jengka today.i ask confirm ? wait ! incoming call.mungkin zk la call tu.ok we confirm go jengka together.with who ? zk and my old friend.good.what time are you come here ? i think maybe 5 pm guest.ok.im back at 5pm.and went house maybe arround 5.30pm.ok im waiting.bye.


adddoiiii.......pecah pala nak buat dialog kent


tengok jam dah pukoi 1 tgh.tup-tup......segala kasut-kasut yang leatklah di tangga...pakat lah kena ingat pakat lah kena jaga....................tengok zk call.kami on the way atas highway dh ni.harrammmmmmmmm.....hangpa pederaih awai nooooooo...ok sampai jengka bg tau noooo.iskhhhhh sah depa sampai pukoi 3 kalau bertolak masa ni.tengok kiri kanan terus isi borang keluar jam 3 hingga 5.prengggg naik motor balik.tau2 org rumah call atas motor diaorang dh sampai.harrammmm punya laju hangpa sampai.x dan aku nk bernyawa


sampai rumah tengok tudiaaaaa....... otai-otai sudah sampai.first time jumpa kent.makin sihat dia daripada gambar yang dia pos tahun lepas tu.makin handsome.zk dok sengeh apa x tau dok pederaih jaguar aku.


borak punya borak zk ajak turun laman.pukul 4 ptg kami berlima dengan adik ipar naik motor cabuk saya ke j20 aje.dekat senang sikit.


nin dia........

ceyyyyy....otai zk ngan kent rasmi dulu tu....




hat bawah ni pulak gambaq kenangan di laman bersama kent,zk,mike and adik ipar.




hat bawah ni pulak merenung jauh tu.hat mana paling sedap ni ? hat kecik ka hat besaq ni ? iskhhhhhh....harraaammmmm...bukan sedap burung.zk dok merenung buah durian tu.


 hat ni pulak.tudiaaaaaa........kent tengah tunjuk cara pacak racik kat mike tu.you aaaa mike.you pacak like this you know.when are the wild bird coming they will inside here.you look carefully.if you dont look carefully i think maybe you are lose wild bird..ha ha ha ha adddoiiiiiiiiiiiii



buat pertama kali kent mengimbas kembali detik memacak racik yang telah dia tinggal selama 18 tahun.namun dia masih ingat lagi respek


so tunggu punya tunggu bh semua x mau keluar angga.kami pun keluar dari laman pergi lepak di motor.jam dh pukul 6 lebih.zk dan kent himpit lagi bh suara kasar byk angguk.saya , adik ipar dan mike lepak di motor cerita pasal mancing.


jam 6.45 ptg kami semua keluar balik kerumah saya.sembang sana-sini sampailah masa sahabat TTF hendak undur diri.jam sudah pukul 9 mlm.siap makan dan berkongsi apa yang patut maka diaorang pun sudah nak pulang.


saya serta keluarga mengucapkan timakacih kepada kent,zk and mike kerana sudi datang ke teratak buruk saya ini.


Terima kasih yang tidak terhingga kpd kent kerana sudi datang kerumah setelah datang dari jauh untuk bertemu dengan sahabat TTF


bertemu akhirnya saya dengan kent yang selama ini hanya berhubung melalui telefon, email, ym dan TTF sahaja.


Kent seorang yang begitu friendly kalau hangpa nak tau.seorang kawan yang baik sekali


walau tidak pernah berjumpa di rasakan sudah lama kenal.you are remember in my heart.


terima kasih di atas buah tangan yang di bawa dari london.tq.


terima kasih kepada zk sahabat saya saya simple saja,masuk ni 2 kali dh bertemu dengan zk.first di sungkai .tu pun x sempat borak lama.seorang yg friendly dan baik. respek


terima kasih di atas kesudian mai kerumah buruk saya.jangan serik-serik mai lagi nooooo.


and then terima kasih kpd mike kawan kent yg sudi datang membawa kereta ke jengka.seronok berbual dengan you pasal memancing.alamak mike ikan apa besaq tayar lori ? agak2


ok lah di akhir ini saya serta keluarga memohon beribu kemaafan sekiranya ada terkasar bahasa, tutur kata yang menyinggung hati dan perasaan sahabat yg mai tu.


jika ada yang terkurang tu kami sekeluarga mohon kemaafan.yg lemah daripada diri kami dan yg mulia itu dtg dari allah.


semuga persahabatan kita ini kekal ke akhirnya.


sekian

8 ulasan:

ayamskudai@yahoo.com berkata...

salam
wah long sahabat dri sebrang dtg...tahniah..tahniah..

zat berkata...

tahniah long...semoga persahabatan akan terus erat.

zat berkata...

tahniah long...semuga persahabatan akan terus berkekalan.

Zack berkata...

tahniah long sobab dapek jumpo sahabat ttf...semoga kekal selamanyo.

junaidi a.k.a hachiroku77 berkata...

bila lah aku dapat g jengka ni

ijoy tanjung a.k.a alif asyraf berkata...

salam......
allhamdulillah..seronok dengar persahabatan yg terjalin

Long berkata...

salam.terima kasih kpd semua yg memberi ulasan.mudah2an persahabatan kita semua berkekalan hendaknya.

Zul berkata...

Ha ha Umuaahhh TQ long....
luv u la..........no words can replace your kindness umuuuahhhhh