Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Isnin, 11 Januari 2010

DI KESEMPATAN YANG ADA




Salam.

Di kesempatan yang ada di waktu rehat ni , saya cuba2 dok buat racik tanah mono kecik.nk cuba menggunakan di laman dengan mono yg kecik iaitu mono sesar sikit dari racik pelepah.
Oleh yang demikian , ada beberapa step gambar yang saya dpt masukkan di sini untuk tontonan semua sahabat yang melawati BLOG saya yang tidak seberapanya ini.

1) Gambar KILI no 8 bengkok dengan menggunakan tembaga.

2) Gambar mono dan perambut serta kili yang sudh siap di masukkan dan di pintal perambutnya.

3) Gambar hasil racik tanah bermono kecil.

7 ulasan:

2ez berkata...

Long tempah la tolong buat racik sama plzzzz....

mart lae berkata...

Salam Long,

Haaaiii...sejak tamat berguru dgn saudara zamri...dah mula buat racik mono plak... standy utk merbuk taiping ker apa..???

Long berkata...

salam.x leh nk kata apa pasai saya takut x elok.dan tak test lg.sat lg dpt bh pruffff putih mata.tu yg x buat kat org lg tu.insyallah kalau ada rezeki ada tu.

Long berkata...

salam matlan

buat utk kegunaan sendiri ja

azmi bin abdullah berkata...

bila la racik aku sekepala nak siap nih. tak sabaq nak guna buatan Otai No 1 Malaya.

Long berkata...

todiaaaaa hantu betoiii.mana ada malaya mie oooiiii.tak sampai ke situ lagi.dok merangkak.

mart lae berkata...

mola² tu buat utk pakai sendiri...

lepas nih boleh lah ambik order plak....

tambah sorang lagi pembuat racik berantu...☻☻☻