Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Rabu, 12 Ogos 2009

Kambing kepunyaan anakku selamat beranak




4.8.09 hari rabu putih yakni seekor kambing peliharaan anak saya selamat beranak di kandang org tua.




putih melahirkan seekor anak jantan yang di beri nama ogos.pasai dia beranak bulan ogos.


anak saya cukup seronok kerana ini merupakan anak kambing pertama peliharaannya beranak.


5.8.09 kami sekeluarga ke kandang yang di bina di tengah ladang orang tua sambil nk tengok juga anak kambing kepunyaan org tua yg selamat beranak 2 ekor.




sambil nk tengok anak kambing tu, boleh juga saya bawa BB(burung baru) saya masuk labu untuk di gantung saja.bagi dia biasa di ladang.kebetulan di ladang org tua ni memang ada bh dok main.






7 ulasan:

layangmas berkata...

pehhhh....best laaa mcm nie...dapat bela kambing cek minat jgk ternak kambin nie tapi takdak tempat nak letakkkk...juai ka long kambing2 tu..

Long berkata...

salam

waaahhhh lama x dengar brita ni ? mana menghilang ni ? sihat ka ? mikat lg ka ? kambing tu utk anak2 jaga dan pelihara azrul.kot nk serasi.kalau pak dia jaga dan bela takut x serasi ha ha ha.x jual kambing tu.
bela kambing tu sambil je tu.kalau org rumah tanya haaaa! tu nak pi mana tu ? nk pi tengok kambing sat.tu bawak burung tu ? saja la sambil tengok kambing sambil gantung burung nk ajar ha ha ha ha

azmi bin abdullah berkata...

Tahniah Long dapat cucu...hu..hu...

din...zafiz berkata...

long sakan hg noooo.....
buat projek kambing.....
bg alasan mcm tu bini xkata apa la.....
baguihh2...

layangmas berkata...

hehehe....la nie lum berasa nak mikat lg long...igt nak ajar BB tgk2 blm galak lg...asik duk sisip bulu ja...nak tgu dia betoi2 menganas kat sngkar layang baru train dia...tu jer la buat masa nie yg ada gaya nak jadi...tu pun ntah yer ntah idak...yg lain lambat lg npk gayanya...

Long berkata...

salam

x pa sabar tu ada hasilnya insyaallah.burung ni nk meletup betul 3 musim baru turun tanah.tengok dia punya perfome.kalau jatuh, jatuhlah.kalau naik dia akan naik terus

layangmas berkata...

salam...

long nak tanya sikit nie...yang kata 3 musim tu berapa lama? ikut berapa kali jatuh bulu ka,bulan ka,tahun ka...