Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Khamis, 14 Mei 2009

LAPORAN MIKAT HARI HOL PAHANG

lap mikat
7.5.09
pagi khamis
lokasi : blakang rumah sifu
pikat : gbp
jentera : 4

hari ni cuti hol pahang.jd memang dh planning dgn sifu nk tolong tangkap seladang guna racik pulak.pasai jebak bh x mau turun dah.jd saya kompom esok pagi kami mai mikat sekali.sampai rumah sifu terus sifu ajak pi blakang rumah dia.tengok laman anak getah kecik blakang rumah dia.cun nih.laman pun cerah gak.sampai je situ kedengaran bh dok menguku sesama depa atas pokok getah sebelah sana.biaqkan.sifu kata angga dia pokok petai.tengok laman yg mana patut nk pacak pikat.jd tang ni la jawab dia



siap pacak terus menyorok belakang pokok pisang ngan sifu.sifu menyorok pokok pisang sebelah.saya sebelah.nmpak clear pikat.pikat angkat guk tekan.angkat guk tekan.prappppppp tengok seladang dh sampai atas angga petai.sakan pulun nampak.pikat tekan dia pun tekan.prupppp dia pindah pokok getah tepi pikat.apa lgi dia pun nguku.dok lawan x dak tanda nk terjun.lantak hang tengok sampai bila.pikat tembak sambil jalan.x jugak turun.bh geliasah mcm nk terjun.x jugak terjun.pikat pusing belakang.menekan tak nampak muka dah.hang x mau muka pikat bagi belakang.tak tahan terus dia terjun laman.masuk dlm semak.terus dia berjalan menguku dlm laman racik apa lg sangkut dah kaki.dia nk patuk kaki terus sifu keluar. ya betoi

nin dia






terus masuk reban daaaaa.laju ja sifu nooooooooo masuk reban malu
_________________

2 ulasan:

Azmi bin Abdullah berkata...

Tahniah Long..,
belakang umah saya pun ada BH baek gak Long,tolong tangkap leh? Lawak ja Long, jangan marah no..he..he...

Long berkata...

salah

thanks
pandai hang noooooo.mana ada pikat nk tangkap he he .dok main pun bb ja tu azmi.buleh tulong tangkap.tangkap dalam reban daaaaa ha ha ha