Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Jumaat, 30 Ogos 2013

PWSTM TELAH MASUK KE DUNIA PENYIARAN - TERIMA KASIH RTM

Salam dan selamat sejahtera pada semua warga ahli pwstm khususnya.
Alhamdulillah syukur kita kepada allah snwt kerana telah menjadikan impian kita menjadi kenyataan jika di izinkan tidak lama lagi.

Menjadi titik tolak silaturahim sesama kita, mengibaratkan satu wadah perjuangan seni anak bangsa tanpa mengira kaum,agama dan warna kulit kita dapat bersama pada hari ini di bawah satu bumbung.

Dengan wadah itulah , maka pada hari ini 28 Ogos 2013 bersamaan dengan hari Rabu tinggal 1 hari lagi menjelangnya Ulang tahun penubuhan pwstm yakni pada tanggal 29 Ogos 2013 mencipta sejarah permulaan bagi warisan ini yang mana telah berjaya memasuki ruang lingku penyiaran.

Alhamdulillah pada tarikh itu juga pihak RTM telah meminta pihak pwstm membuat rakaman berkenaan warisan seni ini untuk di siarkan di dalam program bertajuk panorama yang insyaallah akan di siarkan pada 11 September 2013 jam 8.30-9.00 malam selama setengah jam siaran khusus untuk PWSTM.

Dengan wakil yang kita hantar yakni sdr bendahari kita iaitu encik nasir hussin, en ayie mustafa, en Engkau Ujud ,en Appu yang di bantu oleh rakan kita en Amat Terkukur, dan rakan beliau yang bertempat di Seremban.

Rakaman ini di buat di Kg Peladang Seremban dari pagi hingga menjelang ke petang.

Terima kasih yang tidak terhingga kepada wakil kita dan terima kasih pada rakan2 kita yang membantu pwstm serta tidak di lupakan jutaan ribuan terima kasih kepada pihak RTM kerana sudi membuat rakaman perihal warisan seni ini untuk di ketengahkan kepada masyarakat dan generasi akan datang.

wassalam
 

Tiada ulasan: