Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Selasa, 9 Julai 2013

SALAM RAMADHAN 1434H DARI PWSTM

Assalamualaikum wrmth wkth

Di kesempatan ini Saya dengan rendah diri ingin mengucapkan Selamat Menjalani Ibadah Puasa Ramadhan 1434H kepada semua warga-warga,Peminat Setia dan rakan-rakan ahli Persatuan Warisan Seni Terkukur MALAYSIA (PWSTM) yang beragama Islam khususnya moga kehadiran ramadhan pada kali ini meraih lautan rahmat Allah Snwt di bulan baik ini.Moga Allah snwt mengampunkan segala kesilapan ,dosa ,khilaf kita selama ini dan di angkat segala doa dan permohonan, di terima segala amal ibadah kita Insyaallah Amiin.

PWSTM juga menyusun jari sepuluh memohon beribu kemaafan seandainya selama kita bersama-sama di sini andai ada salah dan silap yang PWSTM lakukan sengaja mahupun tidak kepada semua.Baik di dalam gurau senda mahupun secara peribadi.

SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA RAMADHAN 1434H
 
 
 

2 ulasan:

Iskandar Adziz berkata...

Assalamualaikum LongKedah. Sy nak tanya ckit, tekukur sy baru ni bertelor sekali 6 biji. Adakah telor tu sihat? Sbb sebelum ni dia ada bertelor 3 biji tp sebulan lebih mengeram, tak jd apa, terus sy keluarkan telor tu. La ni 6 biji dia keluarkan.

Iskandar Adziz berkata...

Assalamualaikum LongKedah. Sy nak tanya ckit, tekukur sy baru ni bertelor sekali 6 biji. Adakah telor tu sihat? Sbb sebelum ni dia ada bertelor 3 biji tp sebulan lebih mengeram, tak jd apa, terus sy keluarkan telor tu. La ni 6 biji dia keluarkan.