Pengikut

SELAMAT DATANG

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Salam Sejahtera

Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara semua kerana melawati Blog kami yang tidak seberapanya ini.

Blog ini di hasilkan adalah untuk memberi sedikit info & berkongsi maklumat bersama penggemar burung terkukur khususnya bagi kaki pikat.

Blog ini juga di hasilkan bagi merapatkan dan bersilaturahim sesama.

Blog ini di hasilkan bagi meneruskan WARISAN seni tinggalan Nenek moyang kita dahulu sehinggalah sekarang ini.

Jika tiada siapa yang menengahkan warisan ini, maka ianya akan terbuku kubur tanpa ada sesiapa yang tahu hasil seni dahulu kala.Warisan ini merupakan warisan yang perlu di naik tarafkan hingga ke depan ke generasi baru.

Bak kata pepatah :

"Tidak Lapuk Dek Hujan "

"Tidak Hilang Warisan Melayu"

Di harapkan anda semua akan terhibur & gembira dengan melawati Blog PWSTM ini.

Selamat melayari blog TERKUKUR yang menjadi hiburan hasil tinggalan Nenek Moyang kita terdahulu sampai lah kepada kita hari ni.............

Akhir kata dari saya : MOTO PWSTM & MOTO KAMI :

"WARISAN SEJAGAT , WARISAN SELAMAN "

From :
PWSTM

SILA LAWATI & BERILAH SOKONGAN KEPADA FORUM KAMI :

SILA KLIK LINK DI BAWAH INI SEGERA :-

http://database1900.13.forumer.com

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA dari PWSTM di atas sokongan semua pihak, semua sahabat yang mengenali PWSTM atau pun tidak.Khususnya warga TTF semua.

TERIMA KASIH juga kepada pihak MEDIA yang menengahkan seni warisan ini untuk di kongsi oleh semua khususnya SINAR HARIAN DLL.


Khamis, 30 Ogos 2012

SALAM SYAWAL DAN DALAM SEJAHTERA SEMUA WARGA PWSTM DAN PEMIKAT SEMUA YANG SAYA KASIHI SEKELIAN.

PIHAK KAMI INGIN MERAKAMKAN KESYUKURAN KEPADA ALLAH SNWT YANG TELAH MEMBERI JALAN MUDAH KEPADA PWSTM UTK UTK DI TUBUHKAN MENJADI 1 PERTUBUHAN TERBAIK DI SELURUH MALAYSIA KHUSUSNYA.

ALHAMDULILLAH MATLAMAT KAMI TELAH DI KABULKAN OLEH ALLAH SNWT YANG MANA PIHAK KAMI INGIN MEMAKLUMKAN KEPADA SEMUA WARGA PWSTM DAN SEMUA PEMIKAT DAN PEMINAT PWSTM KHUSUSNYA BAHAWA PERSATUAN WARISAN SENI TERKUKUR MALAYSIA (PWSTM) DENGAN INI TELAH DI LULUSKAN OLEH JABATAN PERTUBUHAN MALAYSIA(JPPM).

SEHUBUNGAN DENGAN ITU ,PIHAK KAMI BERSYUKUR DAN BERTERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA KEPADA ALLAH SNWT SERTA BERTERIMA KASIH KEPADA SAHABAT YANG MENYOKONG KAMI DARI DAHULU SEHINGGA KE HARI INI DAN KE DEPANNYA YANG MANA SOKONGAN ITU SEMENJAK FORUM LAMA YAKNI TTF DI TUBUHKAN MULAI TAHUN 2006 YANG LALU DAN DI TUKAR NAMA KEPADA PWSTM SEHINGGA KEHARI INI.

SOKONGA ANDA SEMUA TELAH MEMBERI BUAH DAN HASIL YANG BAIK SEKALI SEHINGGA TERTUBUHNYA PERSATUAN WARISAN SENI TERKUKUR MALAYSIA (PWSTM) YANG MANA MERANGKUMI SEMUA PEMIKAT TERKUKUR DAN MERBOK KESELURUHANNYA SEBAGAIMANA TERMAKTUB DI DALAM PERLEMBAGAAN PWSTM YANG TIDAK BERUBAH PERLEMBAGAANNYA DARI DULU SEHINGGA SEKARANG INI.

DENGAN RASA TERHARU DANGEMBIRANYA SAYA MENGUCAPKAN RIBUAN TERIMA KASIH KEPADA SEMUA AJK PWSTM YANG MENYOKONG DAN MEMBANTU PWSTM SEHINGGA MEMPEROLEH KEJAYAAN INI.TANPA SOKONGAN ANDA SEMUA PWSTM TIDAK TERCAPAT MATLAMAT PENUBUHAN DAN MATLAMAT SILATURAHIM ANTARA SEMUA BANGSA TIDAK KIRA RUPA KULIT,USIA,AGAMA DAN BANGSA.

DAN TERIMA KASIH JUGA KEPADA SEMUA SAHABAT PWSTM YANG MENYOKONG KAMI SEKELIANNYA.

DAN PIHAK KAMI MENGUCAPKAN RIBUAN TERIMA KASIH KEPADA JPPM YANG MELULUSKAN PERMOHONAN KAMI.UCAPAN TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA KEPADA PIHAK JABATAN PENUBUHAN PERTUBUHAN MALAYSIA(JPPM).

SEMOGA PWSTM AKAN MENJADI TITIK SILATURAHIM SELURUH MALAYSIA SETERUSNYA MENGEKALKAN PERPADUAN DAN SENI WARISAN ANAK BANGSA.

DI BAWAH INI SAYA KEPILKAN SIJIL KELULUSAN DARIPADA PIHAK JPPM YANG DI KELUARKAN SEMALAM.
 
 

Tiada ulasan: